Simfoniskā metāla apvienība «Oceanpath» izdod debijas minialbumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Simfoniskā metāla apvienība “Oceanpath” nāk klajā ar savu debijas ierakstu, folkmetāla minialbumu (EP) “Elementi”, kas publisko pirmatskaņojumu piedzīvos starptautiskajā mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivālā “Zobens un Lemess” 16.jūnijā Bauskas pilskalna parkā.

Savukārt jau no 1.jūnija albums pieejams populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, tostarp Spotify un iTunes, informēja grupas pārstāve Džeina Šteinberga. Senatnīgas noskaņas un cauri gadsimtiem izdzīvojuši vārdi, tautas tradīciju klātbūtne un tai pretī – laikmetīga metālmūzika, kas izceļ latviešu folkloras spēku.

Albumā “Elementi” iekodēti paaudzes pārdzīvojuši vārdi, kas, laikam ejot, rūdījušies ugunī, saluši vējā, rūsējuši zemē un slīpējušies ūdenī. Dziesmu tekstos izmantoti gan buramvārdi, gan latvju dainas, kas atklāj bagātīgo kultūrvēsturisko mantojumu.

Vienlaikus šis albums ir kā laikmetīgs sveiciens Latvijas 100 gadu jubilejā, kas ļauj satikties modernajai metālmūzikai ar folkloras elementiem.

Plūstošas melodijas, rokmūzikas smagums un metāla pamatīgums – grupa “Oceanpath” ir viena no retajām, kas Latvijā rada un izpilda mūziku simfoniskā metāla žanrā. Jaudīgs sieviešu vokāls, smagnēji ģitāras ritmi un ekspresīva ritma sekcija, kā arī izteikts melodiskums ir “Oceanpath” radošā rokraksta pamatā. Īpaša “Oceanpath” muzikālās programmas sastāvdaļa ir kompozīcijas, kas tapušas folkmetāla tradīcijās.

Grupa vairākkārt ir uzstājusies Latvijas nozīmīgākajos smagās mūzikas festivālos "Zobens un Lemess" un "Metalshow.lv", sniegusi neskaitāmus koncertus Rīgā, kā arī reģionos.

Grupu “Oceanpath” metālmūzikas vidē izceļ arī sastāvs. Grupas līderim, ģitāristam, vokālistam un mūzikas autoram Artūram Šteinbergam pievienojušās četras mūziķes, katra ar skatuves pieredzi citās smagās mūzikas apvienībās, līdz ar to “Oceanpath” ir viena no retajām latviešu metālmūzikas grupām, kurā vairāk pārstāvētas sievietes. Vokāliste Laima Krīgere saņēmusi Latvijas Metālmūzikas balvu 2017 kā Gada vokāls, šobrīd studē vokālo mākslu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūrā, ir piedalījusies vairākos Latvijas Nacionālās operas un Latvijas Operetes fonda iestudējumos. Par ritma sekciju rūpējas basģitāriste Liene Liega Veidemane (ex-Lazarus, ex-Tērauds) un bundziniece Elīna Zeiliņa (ex-Bibliotēka, Obscurus Orbis), taustiņu skanējumu un dziesmu vārdus nodrošina Džeina Šteinberga (ex-Urskumug). 

Albums izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Izdevējs – “Zobens un Lemess”, ierakstīts studijā “KS Records”. Albuma dizainu veidojis Juris Mežeckis un Valdis Bērzvads, fotogrāfijas – Liene Minoviča. Ierakstu ar kokles skaņu bagātinājis Pēteris Kvetkovskis (“Skyforger”).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti