Kultūras ziņas

Bulajeva un LNSO saspēle Jūrmalas festivālā

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Sākas festivāls "Saulkrasti Jazz 2022"

Saulkrastu džeza festivālu ieskandina tautasdziesmas un jauno bundzinieku konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šīs vasaras mūzikas festivālu klāstam nu pievienojas arī Saulkrastu džeza festivāls. Tas ir viens no senākajiem Latvijā un šogad notiek 24. reizi. Tradicionāli tā ir augstvērtīgas mūzikas dažādība ar ārzemju un pašmāju džeza mūziķu programmām. Festivāla ieskaņa aizritēja jauno bundzinieku sacensībā, latviešu tautasdziesmu džeza skanējumā un latīņu mūzikas ritmos.

Saulkrastu estrādē skan džeza ritmi. Improvizācijas, kaislīgas solo partijas, pazīstamu dziesmu kaverversijas un oriģinālmūzikas programmas. Tas ir festivāls "Saulkrasti Jazz", kas šogad norit divdesmit ceturto reizi. Un tradicionāli tā ir vieta, kur dzirdēt Latvijas un ārvalstu profesionālos džezmeņus, kā arī jaunos talantus.

Festivāla programmu atklāja jaunie bundzinieki. Tas bija Baltijas Bundzinieku līgas fināls, kurā par galveno balvu – tūkstoti eiro – sacentās seši jaunie sitaminstrumentālisti.

Jaunos talantus uz skatuves nomainīja Latvijā labi pazīstamu mūziķu apvienība – Laura Amantova kvartets un Rūta Dūduma-Ķirse. Šajā programmā izskanēja dziesmas no grupas jaunākā albuma "Katram sava tautasdziesma" ar latviešiem labi zināmām melodijām džeza apdarē.

Festivāla atklāšanas vakara ārvalstu viesi Saulkrastu skatuvi piepildīja ar latino ritmiem Ādama Vendta grupas un suģestējošās balss īpašnieces Lauras Kubi izpildījumā.

"Ādama Vendta mūzikai ir portugāļu, spāņu, argentīniešu saknes. Bet vispār tas ir savienojums no daudzām muzikālām ietekmēm. Viņš uzaicināja mani to atskaņot un uzrakstīt tekstus. Tie lieliski saskanēja ar mūziku. Tā radās projekts, un, lūk, mēs esam šeit, Latvijā," skaidro dziedātāja Laura Kubi no Spānijas.

Ierasts, ka Saulkrastu džeza festivāls norit nedēļas garumā. Šogad tas notiek trīs dienas. Tomēr rīkotāji ir pārliecināti, ka apmeklētāju skaits paliks ierastais – aptuveni septiņi tūkstoši cilvēku.

Koncerti notiek Saulkrastu centrā, Zvejniekciemā un Pabažos. Bez Latvijas mūziķiem šogad festivālā piedalās mākslinieki no Slovēnijas, Šveices un ASV. Noslēguma koncertā sestdien uz skatuves kāps 41 mūziķis – spāņu saksofonista Kiko Berindžera kvartets ar Vidzemes kamerorķestri Andra Veismaņa vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti