Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē notiks koncerts «Mūzika dvēselei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sestdien, 27. jūnijā, pulksten 16.30 ar ērģelnieces Ilonas Birģeles koncertu ''Mūzika dvēselei'' savu skanējumu koncertversijā pēc ilgāka pārtraukuma uzsāks arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles ērģeles.

Koncertā piedalīsies arī čelliste Inita Malnača un jaunā dziedātāja Anete Viļuma. Skanēs dažādu laiku un noskaņu garīgā mūzika, sākot no Baha skaņdarbiem līdz romantiskajai mūzikai un latviešu komponistu darbiem.

Svētā Jēkaba katedrāles ērģeles līdz šim ierasti skanējušas dievkalpojumos, bet kā koncertinstruments izmantotas visai maz. Ilona Birģele to skanējumu ļoti augstu vērtē un kopš pagājušā gada rudens cenšas iedibināt arī regulāru koncertu tradīciju.

Ērģelniece Ilona Birģele: Par koncertu ''Mūzika dvēselei''
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
"Jau kopš oktobra es vēlos iedibināt tradīciju Svētā Jēkaba katedrālē, jo ērģeles tur ir ļoti brīnišķīgas, tur ir Emīla Martina instruments – tās ir vēsturiskās ērģeles, būvētas 1913. gadā, romantisks instruments, ļoti skaistām krāsām, tembriem, diviem manuāļiem un pedāli. Ļoti brīnišķīgi šo instrumentu var izmantot arī muzicēšanai koncertos, ne tikai dievkalpojumos. Tā kā Jēkaba katedrāle ir pašā Vecrīgas sirdī, man bija vēlēšanās, lai arī tur skanētu mūzika – garīgā mūzika, ērģeļmūzika kopā ar dažādiem instrumentiem un solistiem –, jo tiešām tas instruments ir tā vērts. Jau kopš oktobra uzsāku šādu nelielu koncertu tradīciju, kur ieeja koncertos ir par ziedojumiem, cilvēki var nākt un klausīties. Visi ir laipni aicināti," uzsvēra Birģele.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti