Rīta Panorāma

Koncerts "Edgaram Liepiņam 90"

Rīta Panorāma

Karaliskā grūtniecība tuvojas noslēgumam

Rīgas Gospelkoris un Kristīne Prauliņa aicina uz koncertu

Rīgas gospelkoris un Kristīne Prauliņa aicina uz krāšņu koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien, 10. aprīlī, plkst. 20 Rīgā, greznajā “Splendid Palace” zālē, koncertu sniegs Rīgas gospelkoris ar diriģenti un solisti Kristīni Prauliņu un īpašajiem viesiem - vienu no Baltijas vadošajiem saksofonistiem, izcilo mūziķi Denisu Paškeviču un “Grammy” balvas (un 14 nomināciju) laureātu, komponistu, producentu, dziedātāju un diriģentu Donaldu Lorensu no ASV, informēja kora pārstāvji.

Rīgas gospelkoris ir divkārtēji zelta medaļas ieguvēji Pasaules koru olimpiādē. Kora diriģente un soliste ir pazīstamā džeza dziedātāja, starptautiskā džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" “Grand Prix” balvas ieguvēja Kristīne Prauliņa.

Kora dziedātāji arī ir pazīstami gan kā solisti, gan dalībnieki dažādos pamanāmos projektos - sastāvā dzied ''Radio trio'' meitenes - Gabriela Zvaigznīte, Madara Dzintara un Katrīna Anna Vīgante, tāpat solistes Katrīna Cīrule un Una Aizgale.

Daļa kora kā bekvokālisti pagājušā gada vasarā piedalījās grupas "Prāta vētra" "Skārda bungu tūrē".

Rīgas gospelkora pavadošajā sastāvā spēlē gan Latvijā, gan ārzemēs atzinību izpelnījušies mūziķi - Toms Mikāls (taustiņi), Reinis Ozoliņš (basģitāra), Jānis Kalniņš (ģitāra), Miķelis Vīte (sitaminstrumenti) un Andris Kauliņš (Hammonda ērģeles).

Viesmākslinieks Donalds Lorenss īpaši šim pasākumam kopā ar kori izstrādās un koncertā diriģēs vairākus savus skaņdarbus. Viņa komponētā mūzika tiek izpildīta visā pasaulē, un arī Rīgas gospelkoris jau gadiem ilgi savās koncertprogrammās iekļauj viņa dziesmas. Lorenss kā dziesmu autors un producents strādājis ar superzvaigzni Mary J. Blige, “The Clark Sisters”, Kērku Franklinu, Hezekiah Walker, kā vokālais pedagogs ar R&B grupu “En Vogue”, astoņus gadus bijis muzikālais vadītājs Brodvejas zvaigznei Stefāniju Mailsu.

Biļetes uz koncertu “Splendid Palace” maksā no 9 līdz 30 EUR, tās iespējams iegādāties BezRindas.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti