Rīgas Domā oktobrī izskanēs latviešu mūzikas koncertu cikls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piecos koncertos no 16. līdz 29.oktobrim Rīgas Domā izskanēs latviešu mūzikas koncertcikls “Latvijas rudens”. Tajā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un Māris Sirmais, vokālā grupa “Ars Antiqua Riga” un Uģis Prauliņš, mecosoprāni Ieva Parša un Laura Grecka, saksofonists Artis Sīmanis, kā arī ērģelnieki Kristīne Adamaite, Ligita Sneibe, Aigars Reinis, Jānis Pelše, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Koncertu ciklā sagaidāmi arī īpaši pārsteigumi – Jēkaba Nīmaņa, Uģa Prauliņa un Paula Dambja skaņdarbu pirmatskaņojumi, kā arī vairāki Latvijas pirmatskaņojumi – Ēriks Ešenvalds, Ligita Sneibe, Indra Riše un Dzintra Kurme-Gedroica.

Kā sevišķu notikumu organizatori izceļ Tālivalža Dekšņa CD atklāšanas koncertu, kurā muzicēs profesora bijušie studenti -  Diāna Jaunzeme-Portnaja, Larisa Carjkova, Una Cintiņa un Aigars Reinis. Šajā diskā apkopota profesora vairāk kā 20 gadu laikā ieskaņotā  latviešu ērģeļmūzika, kas līdz šim vēl nav tikusi izdota.

""Latvijas rudens’" – tie ir izcili Latvijas mākslinieki, pirmatskaņojumi, latviešu mūzika no klasiķiem līdz laikabiedriem, tā ir iespēja runāt par Latvijai aktuālām tēmām," sola organizatori.

Ar koncertu sērijas programmu iespējams iepazīties Rīgas Doma mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti