Kultūras ziņas

"Cietsirdīgās spēles" Liepājas teātrī

Kultūras ziņas

Pašatklāsme itāļu mākslā un "Rīgas Biržā"

Anša "Liela māksla" Mežaparkā

REPORTĀŽA: anša «Liela māksla» Mežaparkā pulcē hiphopa fanus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mūziķis, kas uz skatuves risina intelektuālos rēbusus, virpina trāpīgas vārdu kombinācijas un izstaro labu enerģiju. Tā LTV aptaujātie koncerta apmeklētāji raksturo hiphopa mākslinieku ansi, kurš 19. augusta vakarā Mežaparka Zaļajā teātrī izpildīja kompozīcijas no sava pēdējā, publikas un kritiķu atzinīgi novērtētā albuma “Liela māksla”.

Uz Mežaparka Zaļo teātri garumgarā rindā stāv repera anša daiļrades cienītāju pūlis. Kamēr visiem pārbauda Covid-19 sertifikātus, dokumentus un biļetes, paiet vairākas stundas. Pa to laiku publiku iesilda reperis rolands če, kurš, lūgts komentēt, ar ko īpaša ir anša daiļrade, teic: “Tas viss kopums ir tik kreftīgs, kā saka, tur ir grūti nodalīt kaut kādus elementus, kas ir pārāki  par citu viņa mūzikā. Gan production, gan teksti, viss ir top līmenī. Es esmu no viņa daudz ko mācījies, gan to kā repot pareizi uz skatuves, kā ritmā labi iet, viņš man vienmēr bijis savā ziņā mentors un daudz palīdzējis, un es mēģinu to dot viņam atpakaļ.”

Pirmoreiz tik lielā koncertā skan dziesmas no anša pēdējā albuma “Liela māksla”, kas ierakstīts pērn Covid-19 apstākļos mazmazītiņā telpā, bet ticis godalgots ar mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons”, iegūstot gan gada pašmāju hiphopa mūzikas ieraksta apbalvojumu, gan labākā albuma titulu.

“Es neatcerējos šīs sajūtas, kā tas ir, kad ir īsts koncerts, bars ar cilvēkiem un visiem ir kaut kas vienojošs, un tas vienojošais ir kaut kas, ko es mājās uztaisīju datorā mazā kastītē, tā ka neaprakstāmi,” savas sajūtas koncerta dienā raksturo ansis.

Savukārt LTV apvaicātie koncerta apmeklētāji mūziķī atzīmē viņa personību, patiesumu, atšķirīgo no citiem māksliniekiem un enerģiju.

“Superīgi! Tas ir ansis, tas vienkārši ir ansis – vislabākais!” kodolīgi izsakās koncerta apmeklētāja Dana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti