Rīta Panorāma

Vācija turpinās ogļu izmantošanu enerģētikā

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Grupai "Citi Zēni" jauna dziesma un videoklips

Reaģējot uz augošajām cenām, «Citi zēni» izdod singlu «Lieka štuka»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Reaģējot uz strauji augošajām cenām, grupa "Citi zēni" izdod singlu par naudas vērtību – "Lieka štuka", informēja grupas pārstāvji.

"Dziesma "Lieka štuka" grupas radošajā procesā radusies jau teju pirms diviem gadiem, tomēr "Citi zēni" ilgi gaidījuši īsto brīdi singla izdošanai. Reaģējot uz degvielas cenu kāpumu, gāzes rekordaugstajām izmaksām un kopējo inflāciju, šķiet, ka trāpīgāks brīdis dziesmai par naudas vērtību nav iedomājams. "Lieka štuka" kā jēdziens ir kaut kas tuvu nesasniedzams, tomēr ir vērts uz to tiekties un par to sapņot. Vēl nekad neesmu saticis cilvēku, kas teiktu, ka viņam ir pārāk daudz naudas. Katram ir kāda vēlme, kuru pietuvināt īstenībai palīdzētu papildu līdzekļi," tā par grupas jaunāko veikumu izsakās solists Jānis Pētersons.

Šajā singlā solista pienākumus uzņēmies grupas saksofonists Dagnis Roziņš, kurš par dziesmas skanējumu izsakās šādi: "Šis singls manāmi atšķiras no citām grupas dziesmām, tāpēc reizēm rodas sajūta, ka šo dziesmu neesam uzrakstījuši mēs paši, bet tā mums ir piešķirta no kādiem augstākiem spēkiem – lietošanā."

Kopējo dziesmas uzbūvi komentē arī grupas basģitārists un producents Roberts Memmēns: "Veidojot dziesmas aranžējumu, meklējām risinājumus, kā pārsteigt klausītājus. Līdz šim "Citi zēni" nekad vēl nebija sadarbojušies ar kori, taču šķiet, ka tieši šai dziesmai piestāv tā kopības sajūta, kuru sniedz dziedāšana kopā. Šoreiz gan kori nevarējām atļauties, tāpēc visas vīru partijas iedziedāju es pats. Kopumā tās bija 190 balsis, kuras var vienlaikus dzirdēt dziesmas izskaņā."

Līdz ar jaunāko singlu grupa prezentē arī videoklipu, kurš veidots sadarbībā ar radošo apvienību "Creators 22". Vizualizācijas ideju un realizāciju komentē klipa režisors Mārtiņš Goldbergs: "Mēs centāmies salauzt līdzšinējo grupas estētiku, lai ļautu viņu klausītājiem vizualizēt dziesmas domu citādāk nekā līdz šim. Lai gan dziesmas teksts ir pilns ar ironiju un satīru, taču videoklipā centāmies ieturēt māksliniecisku nopietnību, lai vizuāli radītu tādu pašu pretrunu, kāda ir dziesmas nosaukumā. "Lieka štuka" ir oksimorons, un tā arī centāmies to attēlot."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti