«Raxtu Raxti» laiž klajā deju lieluzveduma «Vēstījums rakstos» mūzikas albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” sadarbībā ar dūdu un bungu grupu “Auļi” sarūpējusi īpašu velti Latvijas simtgadē, laižot klajā jaunu mūzikas albumu, kura saturu veido mūsdienīgas, bet tautas mūzikas ietekmēs bagātinātas kompozīcijas no deju lieluzveduma “Vēstījums rakstos”. 

Uzveduma muzikālo saturu veidoja 18 jaunas “Raxtu Raxtu” mūziķu Kārļa Auzāna, Marta Kristiāna Kalniņa un Edgara Kārkļa orģinālkompozīcijas ar latviešu tautasdziesmu vārdiem, informēja apvienības pārstāvji. 

Mūzikas skanējumu gan koncertos, gan ierakstā bagātināja dūdu un bungu grupas “Auļi” muzicēšana. 

Jaunais skaņu ierakstu albums pieejams mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās “Randoms”, “Upe”, Jāņa Rozes grāmatnīcās, veikalā “Elpee” un citviet, bet drīzumā būs iegādājams arī interneta tirdzniecības vietās.  

Deju lieluzvedums “Vēstījums rakstos” kļuva par vienu no spilgtākajiem kultūras notikumiem šī gada pavasarī – 4. maija svinību laikā, kad Ķīpsalas hallē vienkopus pulcējās vairāk nekā 1000 dažādu paaudžu tautas deju kolektīvu dejotāji. Deju uzvedumu iestudēja horeogrāfi Agris Daņiļēvičs, Dagmāra Bārbale un Gints Baumanis, bet iestudējuma režisore bija Inese Mičule.

Vienotā stāstījumā veidotais uzvedums mūzikas un dejas valodā vēstīja par latviskajām vērtībām un seno zīmju un rakstu spēku. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti