Radio koris Lielajā Piektdienā atskaņos Silvestrova, Vaska, Kančeli un Dubras mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

15. aprīlī 19.00 Rīgas Domā Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas Lielās Piektdienas koncerta programmā skanēs "mūslaiku dižgaru, miera un gaismas nesēju mūzikā"– Gijas Kančeli, Valentīna Silvestrova, Pētera Vaska, Riharda Dubras skaņdarbi korim, saksofonu kvartetam un sitaminstrumentiem. Koncertā Rīgas Domā uzstāsies arī Rīgas Saksofonu kvartets un sitaminstrumentālists Ivo Krūskops, informēja kora pārstāvji.

Lielā Piektdiena ir Kristus nāves diena un vienlaikus arī cilvēces grēku izpirkšanas diena, kad esam aicināti apstāties un ieklausīties sevī, apzināties mūžības jautājumus un aizlūgt par mieru pasaulē, uzsvēra koncerta veidotāji.

Skanēs ukraiņu "dzīvā klasiķa" Valentīna Silvestrova ‘‘Diptihs” korim un meditatīvais skaņdarbs ‘‘Miera žēlastībā’’, Gija Kančeli kordziesma ‘‘Šūpuļdziesma saulei’’ un opuss “Amao omi” jeb “Bezjēdzīgais karš” korim un saksofonu kvartetam, kā arī Pētera Vaska “Pater noster”, ‘‘The Fruit of Silence’’ ar Mātes Terēzes vārdiem un ‘‘Logs’’ no “Trīs Česlava Miloša poēmas”, kas komponēts kā gregoriskā korāļa dziedājums Rīgas Saksofonu kvarteta atskaņojumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti