Praida noslēguma koncertā uzstāsies ansis, «Bad Habits», «Franco Franco», Marta un BDM

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

7. augustā pulksten 15.00 ar muzikālu pasākumu “Celebrate with Pride” noslēgsies “Baltic Pride” jeb Baltijas praids, informēja organizatori. Uz skatuves kāps populāri mūziķi – ansis, “Bad Habits”, “Franco Franco” un Marta, kā arī pirmo reizi publiski uzstāsies repere BDM.

“Baltic Pride” katru gadu notiek kādā no trim Baltijas valstīm. 2021. gadā tas norisināsies Latvijā, turklāt pirmo reizi kā tiešraides pasākums.

Pasākuma apmeklētājus Alises Zariņas un Roja Rodžera vadībā sagaidīs dažādi pārsteigumi, organizatoru un viesu uzrunas un mūziķu uzstāšanās. Gan noslēguma koncertu, gan citas praida norises ikviens varēs vērot tiešraidē.

“Šogad būšu praidā, lai parādītu personīgi savu un savas ģimenes atbalstu. Neieslīgstot demagoģijā par tādiem subjektīvi interpretējamiem jēdzieniem kā mīlestība un bailes — visu cieņu katram, kas veltījis laiku, lai pasekotu līdzi seksualitātes vēsturei un arī mūsdienu pētījumiem un statistikai, lai vismaz racionāli, neemocionāli censtos saprast to, kāpēc praids radās, kam tas ir nepieciešams un kāds no tā ir labums. Ņemot vērā, ka daudzi no mums piedzima valstī, kurā "neeksistēja sekss", tas nav maz,” par dalību “Baltic Pride” noslēguma koncertā sacīja reperis ansis.

Pirmā publiskā uzstāšanās gaidāma hip hop izpildītājai BDM, kura uz Latvijas repa skatuves sevi pieteica šī gada sākumā un nu gatavojas debijas albuma prezentācijai, kas gaidāma 27. jūlijā.

“Pandēmijas laiks mums visiem ir bijis izaicinošs, dažādiem pārbaudījumiem bagāts, tāpēc patiešām priecājos, ka beidzot atkal varam visi tikties klātienē un svinēt dažādību.

Maldās tie, kuri domā, ka dzīvē viss ir tikai melns vai balts, dzīve un mēs visi esam kaut kur pa vidu. Par to runāju arī savās dziesmās, un pāris no tām izskanēs arī uz “Baltic Pride” skatuves,” atklāja BDM.

“Varu atzīties, ka agrāk īsti nesapratu, kāpēc praids ir vajadzīgs. Uzskatīju, ka katrs taču var dzīvot, kā vēlas, un “mani tas neskar”. Tomēr, vairāk iedziļinoties situācijā un apzinoties, ar kādām problēmām un netaisnībām katru dienu saskaras LGBT+ cilvēki, man ir pilnīgi skaidrs, ka svarīgi ir gan atbalstīt praidu, gan paust savu atblastu arī ikdienā. Tas ir tikai cilvēcīgi!” ar dalību praida koncertā sacīja Marta.

Pasākuma rīkotāji uzsvēra, ka “Baltic Pride” noslēguma koncerts tiks organizēts, ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus. Tāpēc pasākumu klātienē varēs apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vai pārslimojušas Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā, pie ieejas uzrādot personu apliecinošu dokumentu un digitālo Covid-19 sertifikātu.

Praida tiešraidi un koncertu “Celebrate with Pride” varēs skatīties arī atsevišķās Rīgas kafejnīcās un bāros, kur tiešraide tiks translēta jau no pulksten 12.30. Viesus gaidīs “Tu jau zini, kur”, “Labietis” un “Aussie Pub”. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, kopā skatīšanās rīkotāji paši noteiks, kā tiek organizēta skatītāju plūsma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti