Rīta Panorāma

"Trīs vīri laivā"- top grāmatas lasījums trīs vīru izpildījumā

Rīta Panorāma

Ķīnā piedzimuši pandu mazuļi

Telefonintervija ar Guntaru Ķirsi

Pirmo reizi kopā – Raimonds Pauls un Aleksandrs Antoņenko tiksies tiešraides koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncertu 6. jūnijā tiešraidē varēs vērot LTV1 un portālā LSM.lv, bet klausīties – Latvijas Radio 3 “Klasika” ēterā. Koncertā uz vienas skatuves pirmo reizi satiksies pasaulē slavenākais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko kopā ar maestro Raimondu Paulu un Latvijas Radio bigbendu.

“Latvijas Koncertu” direktors Guntars Ķirsis LTV raidījumā “Rīta Panorāma” stāstīja, ka 5. jūnija koncerts notiks bez publikas klātienes, jo uz skatuves atradīsies viss pieļaujamais skaits cilvēku, kam pašreiz ļauts atrasties vienkopus.

“Es domāju, ka tā ziņa par to, ka šis koncerts būs, ir tāds signāls un varbūt arī tāda garīga palīdzība pieņemt šo lēmumu, ka mūzika cilvēkiem ir vajadzīga un bez tās mēs īsti nevaram,” atzīmēja Ķirsis.

“Tiklīdz saņēmām ziņu, ka vispār drīkstam nākt kopā un uzsākt mēģinājumu procesu, ļoti ātri sazinājāmies ar Maestro, ar Aleksandru Antoņenko, ar Latvijas Radio bigbendu un ļoti ātri vienojāmies par šādu programmu. [..] Programma būs ļoti interesanta,” stāstīja Ķirsis.

Koncertu vadīs Ojārs Rubenis.

Programmā skanēs tēmas un skaņdarbi no Maestro kino un teātra mūzikas – balādiskā kompozīcija “Lietus blūzs”, enerģiskā dziesma “Jel pažēlo”, melodijas no filmām “Teātris” un “Ilgais ceļš kāpās”, kā arī citi Paula hiti Kārļa Vanaga aranžijās. Savukārt Aleksandrs Antoņenko dziedās Paula dziesmas no leģendārā cikla “Pērļu zvejnieks” un kompozīcijas ar izcilā krievu dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko dzeju.

Koncertā būs iekļautas arī populāras operu ārijas no Latvijas Radio bigbenda un Raimonda Paula kopīgās programmas “Opera”. Volfganga Amadeja Mocarta un Džoakīno Rosīni operu ārijas – Nakts karalienes ārija, Dona Žuana un Figaro varoņu dziedājumi, ko speciāli bigbendam pārlicis aranžētājs Kallums O.

Koncerts 6. jūnijā – pulksten 21.20 LTV1, LR3 "Klasika" un LSM.LV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti