Kultūras ziņas

Nacionālā teātra "kraukļi" un Saulcerīte

Kultūras ziņas

Baibai Rasmai Šteinai – 80

Pianists Edgars Cīrulis uzstāsies tiešsaistē

Pianists Edgars Cīrulis gatavojas koncerta tiešraidei: Šis periods atklāj, ko nozīmē dzirdēt klausītāju aplausus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Arvien vairāk mūziķu, ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, izvēlas rīkot koncertus virtuālajā vidē bez skatītāju klātbūtnes. 22. aprīlī interneta tiešsaistē no Siguldas koncertzāles “Baltais flīģelis” koncertu sniegs pianists un komponists, Lielās mūzikas balvas nominants Edgars Cīrulis. Solokoncertā “Samsāra” mūziķis klausītājiem piedāvās baudīt savas pēdējo gadu orģinālkompozīcijas.

Mūzikas esence rodas tad, kad cilvēks satiekas ar savu instrumentu, – tā par savām attiecībām ar mūziku saka pianists un komponists Edgars Cīrulis. Mūziķis darbojas vairākos žanros un ir daudzu starptautisku mūzikas projektu dalībnieks. Tiešsaistes koncerts “Samsāra” Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” mūziķim ir neierasta un jauna pieredze.   

“Šis periods laikam ļoti atklāja man, ko nozīmē klātesamība un ko nozīmē dzirdēt klausītāju aplausus. Cik ļoti man tas kā izpildītājam, mūziķim, komponistam ir nozīmīgi dzirdēt kaut kādu pozitīvu atgriezenisko saiti,” stāsta Edgars Cīrulis.

Viņš arī atzīmē: “Es meklēju skaņdarbus, kas pašlaik rezonē ar mani pašu.

Un pašlaik es meklēju skaņdarbus, kas manī iedveš mieru un emocijas, noskaņas, kas mani vedina uz gaišo. Jo savādāk ir grūti tikt cauri šim laikam.”

“Baltais flīģelis” rudenī atklās 20. jubilejas sezonu. Koncertzāles vadītājs Juris Lisenko atzīst, ka šis laiks ļauj sakārtot tehniskos jautājumus un domāt par jauniem radošiem projektiem.

Mēs skatīsimies, kā mums ies. Es domāju, ka mums ies ļoti jauki, un Edgars ir tāds cilvēks, kuram idejas galvā ģenerējas ļoti daudz un skaistas. Un mēs skatīsimies, ko varam piedāvāt ar viņu. Protams, ir arī citi mākslinieki, kuri vēlētos un vēlas šeit kaut ko padarīt,” atklāj Juris Lisenko.

Edgara Cīruļa tiešsaistes solokoncertu no “Baltā flīģeļa” varēs vērot 22. aprīlī koncertzāles “Facebook” kontā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti