Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Latgales vēstniecības GORS vadītāju Diānu Zirniņu

Rīta Panorāma

Intervija ar VUGD priekšnieka vietnieku Kristapu Eklonu

Operdziedātājas Ingas Šļubovskas – Kancēvičas kamermūzikas albums "Gaismā"

Pētera Vaska fonds izdevis latviešu mūzikas albumu «Gaismā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Otrajos Ziemassvētkos – 26.decembrī – plašākai publikai tika prezentēts Pētera Vaska fonda nule klajā laistais latviešu mūzikas CD „Gaismā” („In the Light”). Albuma ierakstā piedalījās dziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča (soprāns), pianiste Agnese Egliņa, flautiste un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistare Dita Krenberga, kā arī čellists un Liepājas simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds, informē fonda pārstāvji.

Jauniznākušajā CD iekļauti skaņdarbi, kurus pasūtinājis Vaska fonds un kuri piecu gadu laikā tapuši fonda koncertciklu ietvaros: komponistu Artura Maskata, Pētera Vaska, Viļņa Šmīdberga, Pētera Plakida, Rutas Paideres, Lauras Gustovskas un Ingmāra Zemzara solodziesmas ar latviešu izcilo dzejnieku Imanta Ziedoņa, Knuta Skujenieka, Aspazijas, Friča Bārdas, Ojāra Vācieša un Valdas Moras tekstiem. Jaunā CD noformējumam izmantota mākslinieka Ģirta Muižnieka glezna.

„Man ir liela vēlme atraisīt mūsu komponistu radošo potenciālu, kurš, manuprāt, ir daudz lielāks, nekā tiek uzskatīts. It īpaši vēlos veicināt kamermūzikas jomu, kurai ir divas būtiskas daļas – instrumentālā un vokālā. Tieši dziesma ilgu laiku bija latviešu mūzikas vadošā sfēra. Mudinu vairāk pievērsties latviešu dzejai, lai mūsu izcilākie mūziķi ceļ gaismā latviešu dzejnieku, komponistu un atskaņotājmākslinieku kopīgo devumu savai zemei un tautai,” albuma ievadā saka izcilais komponists Pēteris Vasks.

„Esmu patiesi laimīga, ka mūsu izcilo komponistu jaunradītie skaņdarbi ir iemūžināti albumā un skanēs pasaulē, apliecinot Latvijas mūziķu talantu un augsto profesionālo līmeni mūsdienu vokālās kamermūzikas laukā!” uzsver CD izdošanas iniciatore un Vaska fonda koordinatore Regīna Deičmane.

Savukārt dziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča pauž: „Šis ir pirmais Pētera Vaska fonda izdotais albums un pirmais solo albums, par kuru jau abas kopā ar Agnesi Egliņu bijām sapņojušas! Ne viss izsapņotais piepildās uzreiz. Vajag neatlaidību, iekšēju spēku, spēju paveikt daudz darbu, izjust nogurumu, nobirdināt asaras un ar lielu ticību un cerību doties uz priekšu! Un cik lieliska un stipra ir mūsu komanda! Paldies visiem, kas iesaistījās šajā projektā un to atbalstīja.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti