Kultūra

Valmieras teātra festivālā - jaunas izrādes neparastās brīvdabas vietās

Kultūra

Marina Rebeka: Valdonīgās Marijas Stjuartes tēlu atveidot man būs interesanti

Otrā «Kulakova nakts» - muzikāli teatrālā gaisotnē

Otrā «Kulakova nakts» - muzikāli teatrālā gaisotnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Sestdien, 6.augustā, Liepājas koncertdārzā „Pūt, vējiņi!” notiks otrais festivāls „Kulakova nakts”, kas risināsies muzikāli teatrālā gaisotnē un kurā skanēs dažāda rakstura mūzika, jo līdzās „Menuetam” un „Pērkonam” uzstāsies „Trīs tenori”, Liepājas teātra aktieri, kā arī grupas „Willow Farm”, ''Rīgas Modes” un vēl citi. Pasākuma rīkotāji to vēlas izveidot par ikgadēju tradīciju, jo – kā uzsver producents Sandis Mohovikovs - „Ja reiz mums ir Imantdiena, kāpēc lai mums nebūtu Kulakova nakts?”

„Juris Kulakovs ir mūsu dārgums, mēs viņu mīlam, un mēs gribam viņu atzīmēt kā tiešām ģeniālu komponistu, jo pat Ingrīda Zemzare – pasaules līmeņa mūzikas zinātniece – teica, ka Kulakova mūzika ir ģeniāla." - Tā dziedātāja Ieva Akuratere, piesakot jau otro Kulakova nakti, kas šogad notiks Liepājā. Pirmais pasākums ļoti veiksmīgi notika pagājušogad – Kulakovam un ''Pērkonam'' zīmīgajā Ogrē, un Ievai Akuraterei no tā atmiņā vispozitīvākās emocijas:

„Mans milzīgais sajūsmas pilnais piedzīvojums šajā koncertā bija tas, ka „Gulbi” mēs dziedājām kopā ar kori „Gaudeamus”. Vīri melnos uzvalkos, sajūsmā mirdzošām acīm, bet ļoti nopietni dziedāja ar mums. Tas bija vienkārši satriecoši."

Interesanti mūziķu salikumi un jaudīgums gaidāms arī šonedēļ otrajā Kulakova naktī Liepājā. Kā skaidro producents Sandis Mohovikovs – tāds arī iecerēts festivāla princips, ka tas maina norises vietas, un šogad izvēlētā Liepāja ir pat ļoti saderīga ar Kulakova mūziku un personību.

„Kulakova nakts piestāv tai vietai, jo tā ir roka pilsēta, ar to saistās ļoti svarīgas atmiņas un notikumi. Visi kurzemnieki ir gaidīti Liepājā, jo varbūt pagājušajā gadā kurzemnieki uz Ogri neatbrauca, jo tas šķita tālu. Tagad uz Liepāju var atbraukt visa Kurzeme," saka Sandis Mohovikovs.

Kulakova nakts būs gana gara, un tajā mūzikā satiksies „Menuets” un „Pērkons”, „Trīs tenori”, „Willow farm” un „Rīgas Modes”, Liepājas teātra aktieri un vēl virkne mūziķu, veidojot ļoti daudzveidīgu muzikālo kokteili, saistošu dažādām paaudzēm. „Pērkona” mūziķis Raimonds Bartaševičs pasākumu dēvē par sirsnīgu draugu tikšanos brīvā atmosfērā.

Nemaz nenotiek tik bieži, ka vienā koncertā piedalās abas divas leģendārās grupas „Menuets” un „Pērkons”, bet Liepājā tā būs, un Latvijā vecākā koncertējošā grupa „Menuets” pierādīs, ka ik pa laikam uzvirmojošās runas par viņu atvadām no skatuves ir stipri pārspīlētas, uzsver grupas soliste Inese Pabērza.

Ja grupa „Menuets” tuvojas jau 50.gadu slieksnim, tad "Pērkons" šogad svin 35.jubileju, kas arī tiks atzīmēta Kulakova naktī, un simboliski, ka tas būs tieši Liepājā.

Grupas "Pērkons" dalībnieks Ikars Ruņģis Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzina, ka skatītājus Kulakova naktī sagaida virkne "Pērkona" draugu.

Otrā Kulakova nakts risināsies sestdien, 6.augustā, Liepājas koncertdārzā „Pūt, vējiņi!”, sākot no astoņiem vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti