Novembrī Latvijā koncertēs portugāļu dziesminieks Tito Pariss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Novembrī ar vairākiem koncertiem Latvijā viesosies portugāļu mūziķis un komponists Tito Pariss, lsm.lv pavēstīja koncertaģentūras „LiveFest“ pārstāvji.

Tito Pariss uzstāsies Latvijā ar Sezārijai Evorai veltīto programmu "Tito Dzied Sezāriju". Pirmais Tito Parisa koncerts notiks 16.novembrī koncertzālē “Baltais flīģelis” Siguldā, 17.novembrī mūziķis uzstāsies kultūras centrā “Berģi”, bet 18.novembrī - kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, kur koncerta īpašā viešņa būs izcilā mūziķe Anna Marija Jopeka.

Tito Pariss savas mūziķa gaitas sāka deviņu gadu vecumā ar mazo cavaquinho ģitāru, vēlāk pievēršoties akustiskajai ģitārai un bassģitārai. Deviņpadsmit gadu vecumā viņš tika uzaicināts uz Lisabonu spēlēt grupā "Voz de Cabo Verde". Tito Pariss guva atzinību, komponējot dziesmas un strādājot kopā ar tādiem dziedātājiem kā Bana un Sezārija Evora.

Sezārija Evora sniedza koncertus Rīgā  2004.un 2008.gadā. Tito un Sezārijas sadarbības laikā tapa Sezārijas Evoras pirmais albums “La Diva Aux Pieds Nus” pie kura Tito strādāja kā producents. 1997.gadā Tito Pariss uzrakstīja vienu no slavenākajām Sezārijas dziesmām "Regresso", kas iekļauta albumā "Cabo Verde".

18.novembra koncerta īpašā viešņa, Anna Marija Jopeka saņēmusi neskaitāmas balvas, tomēr apgalvo:

“Lielākā balva man ir pati mūzika. Kā arī lielākais izaicinājums. Ar tik daudziem jautājumiem, uz kuriem atbildes vēl nav rastas.”

Savas karjeras laikā Anna Marija Jopeka sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Bobijs Makferins, Ivans Lins, Makoto Ozone, Ričards Bona u.c.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti