Rīta Panorāma

Skype intervija ar Juriju Perevoščikovu

Rīta Panorāma

Suņa skološanas ābece: pastaiga Covid-19 laikā

Skype intervija ar Miku Dukuru

Mūziķis Miks Dukurs pašizolācijā sacerējis dziesmu pandēmijas noskaņās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” mūziķis Miks Dukurs pirmatskaņoja demo versiju vien dienu iepriekš sacerētai dziesmai “Apskāviens”, kas tapusi “pandēmijas noskaņās”.

Mūziķis stāstīja, ka iesākumā pašizolācijas laiks radoši neesot bijis viegls, kaut arī viņa paša ikdienas ritms sevišķi neatšķiroties no tā, kā viņš dienas pavada ārkārtējās situācijas laikā.

“Bija grūti līdz vakardienai. Vakar es atkal piesēdos ''pie molberta'' un kaut ko jau esmu uzradījis. Tiesa gan, tādās pandēmijas noskaņās – dziesma ir tapusi,” atklāja Dukurs. Viņš arī piebilda – dziesmas tonis ir "ar skatu nākotnē".

Mūziķis par savu radošo darbu stāstīja: “Tas, ka nav tikšanās ar cilvēkiem, protams, ir ļoti skumjš moments. Man ļoti pietrūkst. Ne tikai ar skatītājiem, bet arī ar draugiem, ka nevar vairs īsti satikties.

Tāpēc varbūt arī bija grūtāk pie tā molberta atkal piesēsties, jo domas nomāc visa šī situācija.”

Taču viņš arī atzīmēja, ka viņa paša ikdienas ritmu pašizolācija nav mainījusi pārāk krasi. “Tādā ziņā mana ikdiena neko daudz nav mainījusies, jo es jau smejos, ka es karantīnā esmu kādus gadus sešus, kopš es sāku producēt mūziku. Tad es dzīvoju tajā savā alā, un lielas vajadzības braukt uz pilsētu nav – tikai uz koncertiem,” atklāja Dukurs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti