«Mikrofona aptaujas» 50. jubileju atzīmēs ar diviem koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šajās dienās tieši 50 gadu aprit vienai no savulaik iecienītākajām Latvijas Radio programmām – “Mikrofona aptaujai”. Savu jubileju tā atzīmēs divos koncertos – šovakar VEF Kultūras pilī Rīgā un sestdien Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē. 

Koncerts no VEF Kultūras pils Rīgā būs klausāms arī Latvijas Radio 2 tiešraidē no plkst. 19.00.

Koncertos piedalīsies gan kādreizējie “Mikrofona aptaujas” dziesmu autori un izpildītāji – Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, Uldis Marhilevičs, Mārtiņš Brauns un citi, gan jaunāko paaudžu mūziķi, to vidū Aija Vītoliņa, Ieva Kerēvica un Andris Ābelīte. Koncertus vadīs ilggadējās “Mikrofona aptaujas” balsis un dvēseles – Lia Guļevska un Gunārs Jākobsons.

Gunārs Jākobsons stāsta par "Mikrofona aptaujas" jubilejas koncertiem
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

“Domāju, ka tas mums sagādās lielu prieku un gandarījumu. Jo tomēr, ja raidījums spēj par sevi vēstīt vēl pēc 50 gadiem, tad nosauciet man vēl otru šādu raidījumu… Diez vai jūs to varēsiet! Domāju, ka raidījuma spēks ir, pirmkārt, latviešu dziesma, kas tajos tālajos laikos knapi sāka vīstīties ārā no saviem autiņiem. Nebija, kas raksta melodijas un tekstu, bet pamazām, pamazām, arvien tai straumei pieaugot un ceļoties spēkā, tā aizvirzījās līdz faktiski tādai tautas kustībai. Nebūšu oriģināls, “Mikrofona aptauju” nosaucot gan par “mazajiem latviešu dziesmu svētkiem”, gan par atmodas pirmsākumu pie mums, Latvijā,” stāsta Gunārs Jākobsons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti