Mežaparka estrādē koncertā uz skatuves vienosies vairāk nekā 90 čellisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

16. jūlija vakarā vērienīgā koncertā uz lielās Mežaparka koncertskatuves vienosies vairāk nekā 90 dažāda vecuma un meistarības čellisti.

Kārlis Auzāns par dalībnieku sastāvu
00:00 / 00:31
Lejuplādēt

"Melo-M Mega orķestra" mākslinieciskais vadītājs Kārlis Auzāns atklāj, ka koncertā piedalīsies jaunie čellisti no visas Latvijas, dažādu paaudžu mākslinieki un dažādu orķestru mūziķi: "Tas ir ļoti krāsains sastāvs. Pavisam jauni mazie skolnieki, kas varbūt nesen sākuši, bet ar lielu entuziasmu spēlē čellu. Tas arī ir viens no mūsu svarīgākajiem uzdevumiem – radīt emocionālu piesaisti pie šī instrumenta un mūzikas kā tādas."

"Melo-M Mega orķestra" izpildījumā gaidāmi labi zināmu skaņdarbu atskaņojumi: latviešu komponistu Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna kompozīcijas, kā arī skaņdarbi no grupu "Pink Floyd", "Coldplay", "The Beatles", "Marilyn Manson", "Mumford and Sons" u.c. repertuāra. Būs arī īpaši pārsteigumi – Kārļa Auzāna kompozīcijas "Kopā mēs varam" pirmatskaņojums, kas radīts īpaši šim orķestrim, un pazīstamas dziesmas no Dziesmu svētku repertuāra.

Kārlis Auzāns par koncertu
00:00 / 00:28
Lejuplādēt

Kārlis Auzāns stāsta: "Šis ir ceturtais mūsu kopkoncerts. Klausītājiem tā būs unikāla pieredze, jo tādu skanējumu man ir grūti iedomāties tuvāko 1000 kilometru attālumā sadzirdēt tuvākajā laikā. Mums ir arī speciāli rakstīts skaņdarbs, ko es esmu uzrakstījis, un tas saucas "Kopā mēs varam". Tas nozīmē, ka mēs varam kopā veltīt veselu koncertu Latvijas klausītājiem."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti