Mārtiņš Mielavs: Piena festivālam ir lielas izaugsmes iespējas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 1 mēneša.

Piena festivāla izaugsmes iespējas nākotnē ir lielas un, ja šobrīd tas no savas līdzšinējās norises vietā klubā ir izaudzis līdz brīvdabas pasākumam, tad nākotnē tas varētu notikt vēl plašākā teritorijā. Viņš gan uzsver, ka „festivāls ir vairāk baudāms” un jandāliņa nebūs.

Tā intervijā Latvijas Radio programmai „Labrīt” saka viens no Piena festivāla rīkotājiem Mārtiņš Mielavs.

„Šogad viņi [„Piena” festivāli] izaug no Briāna ielas [vieta, kur atrodas klubs „Piens”], taču viņi var augt vēl tālāk,” saka Mielavs.

Viņš atzīst, ka, Piena festivālam noritot jau piekto gadu, tā līdzšinējais formāts ir kļuvis par šauru. Tāpēc radusies vēlme doties ārpus pilsētas, proti, sestdien festivāls pirmo reizi noritēs Vecmīlgrāvī, centrā „Ziemeļblāzma”.

Tā programma būs plaša: skanēs Raimonds Tigula, fonda „Viegli”, kora „Kamēr…”, kā arī pianista Vestarda Šimkus attiecīgi dziedātās vai spēlētās dziesmas. Koncerti noritēs gan brīvdabā, gan telpās.

Līdztekus mūzikai cilvēki varēs arī iegūt hennas tetovējumus un būs pasākumi, kas veidoti sadarbībā ar zinātnes centru „Zili brīnumi”.

Mielavs atzīst, ka festivālu rīko sevis un sava prieka dēļ. Mērķi nav uzrakstīti uz papīra lapas. „Mans mērķis ir būt līmenī un lai tavs līmenis vienmēr būtu nesasniedzams (..) Lai būtu iemesls attīstīties,” saka Mielavs.

Viņš atzīst, ka Rīga ir laba vieta festivāliem un viņam pašam ļoti laba vieta šāda vieta pasākumiem šķiet Lucavsala, kur apkārt plūst upe.

Mielavs arī akcentēja jau iepriekš teikto, ka festivāls būs kā tilts no akadēmiskās mūzikas uz vieglākām lietām.

Piena svētki ir kluba „Piens” izlolots festivāls, kas līdz šim noticis pašas kafejnīcas pagalmā, bet nu izaudzis ārpus tā robežām un iekļāvies Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas raibajā pasākumu programmā, apdzīvojot Rīgas apkaimes. Svētku pirmā daļa jau sestdien notiks kultūras pilī „Ziemeļblāzma” un tās parkā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti