Kritiķi slavē Kristīnes Opolais debiju operā «Manona Lesko»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kā vēstīts, 17.jūnijā Karaliskajā Londonas Koventgārdena operā mūsu operdziedātāja Kristīne Opolais debitēja Džakomo Pučīni operas “Manona Lesko” titullomā. Daļa kritiķu pārmet režisoram uzspēlētu greznumu, bet ietekmīgais laikraksts “The Independent” nosauc Opolais duetu ar Kaufmani par "vokālajām laulībām debesīs".

Kā Latvijas Televīzijas "Kultūras ziņām" pastāstīja Latvijas Radio 3 - "Klasika" programmu direktore Gunda Vaivode, iestudējuma režisors Džonatans Kents Pučīni operas darbību pārcēlis mūsdienām, kā liecina arī Karaliskā opernama veidotais reklāmas rullītis.

Daļa kritiķu režisoram pārmet vēlēšanos izdarīt pārlieku plašu špagatu starp abiem laikposmiem, norādot, ka Kristīnes Opolais varone padarīta pārāk ārišķīga, tāpat uzspēlētu greznumu radījuši luksusfirmas “Rolex” sponsorētās dārglietas.

Toties ietekmīgais laikraksts “The Independent” par Kristīnes Opolais un viņas skatuves partnera, vācu tenora Jonasa Kaufmaņa sadarbību 18.jūnijā rakstījis: “Viņu vokālās laulības ir slēgtas debesīs”.

Pēdējo reizi “Manona Lesko” uz Koventgārdena skatuves tika uzvesta pirms trīsdesmit gadiem. Savukārt Jāņu dienā, 24. jūnijā, iestudējumu uz kinoekrāna varēs skatīt tirdzniecības parka “Alfa”  kinoteātrī "Cinamon".

Kā iepriekš vēstīts, jaunajā iestudējumā Kristīnes Opolais skatuves partneri ir britu baritons Kristofers Maltmens Lesko lomā un izcilais vācu tenors Jonass Kaufmanis, kurš dziedās de Grijē lomu. Jauniestudējuma režisors ir Džonatans Kents, bet iestudējuma muzikālais vadītājs - Antonio Papano.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti