Kristīne Opolais dziedās titullomu «Manona Lesko» jauniestudējumā Londonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

17.jūnijā latviešu soprāns Kristīne Opolais dziedās titullomu Džakomo Pučīni operas "Manona Lesko" jauniestudējuma pirmizrādē Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā.

Jaunajā iestudējumā Kristīnes Opolais skatuves partneri būs britu baritons Kristofers Maltmens Lesko lomā un izcilais vācu tenors Jonass Kaufmanis, kurš dziedās de Grijē lomu. Jauniestudējuma režisors ir Džonatans Kents, bet iestudējuma muzikālais vadītājs - Antonio Papano.

Kristīne Opolais pirms pirmizrādes atzīst, ka jūtas laimīga, strādājot ar tāda līmeņa profesionāļiem. Māksliniece stāsta: "Es ne tikai baudu šo procesu, bet arī savā balsī ik dienas atklāju jaunas iespējas. Ja līdz šīm Manona Lesko manā uztverē bija melnbalta, tad šobrīd šī loma ir ieguvusi visas varavīksnes krāsas. Manonas Lesko loma man ir liels izaicinājums arī aktieriskā ziņā, jo tas ir ļoti daudzslāņains tēls - jauka, atvērta, emocionāla un pat naiva operas sākumā, rūgtuma un vienlaikus cerību pilna tās turpinājumā un absolūti satriekta, tomēr dzīvot un mīlēt alkstoša operas finālā."

Ar aizrautību Kristīne Opolais runā par iestudējuma muzikālo vadītāju Antonio Papano, kurš katru iestudējumu bagātina ar detaļām un krāsām un vienmēr ir klāt visos skatuves mēģinājumos. Savukārt par Jonasu Kaufmani operas soliste saka: "Viņš ir ne tikai fantastisks kolēģis, bet arī brīnišķīgs skolotājs. Jebkurš viņa ieteikums ir noderīgs un iedarbīgs, mēs abi baudām viens otru emocionāli un aktieriski."

Tāpat kā Kristīnei Opolais, arī Jonasam Kaufmanim un Kristoferam Maltmenam šī būs pirmā satikšanās ar operas "Manona Lesko" tēliem. Arī Antonio Papano šo operu diriģēs pirmoreiz, savukārt režisoram Džonatanam Kentam šis būs pirmais mūsdienīgā stilistikā veidotais iestudējums.

Šis ir īpaši gaidīts jauniestudējums Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, jo Džakomo Pučīni opera "Manona Lesko" šajā opernamā nav iestudēta 30 gadus.

Šajā sezonā operas "Manona Lesko" izrādes Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā plānotas arī 20., 24., un 28.jūnijā, kā arī 1., 4., un 7.jūlijā.

24.jūnija izrādi tiešraidē uz kinoekrāniem varēs vērot daudzu pasaules valstu operas cienītāji. Latvijā operas "Manona Lesko" tiešraidi ar Kristīni Opolais titullomā varēs redzēt kinoteātrī "Cinamon" Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti