Rīta Panorāma

Intervija ar Kasparu Gabaliņu-Brišku

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Einaru Repši par onkoloģiskajiem slimniekiem

Intervija ar Ievu Rozentāli un Junu Ūli Sannu

Konkursu «Eirovīzijas gada koris» tiešraidē rādīs 12 valstis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien pirmoreiz vēsturē notiks konkurss “Eirovīzijas gada koris”, tas risināsies rītvakar, sadarbībā ar partneriem to rīko Latvijas Televīzija (LTV).

Eirovīzijas koru konkursa atbildīgā producente ir LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle. Tieši pateicoties viņas iniciatīvai un enerģijai, pirmās sacensības par Eirovīzijas gada kora titulu notiks Rīgā. Konkursā deviņu Eiropas valstu amatieru kori izpildīs sešas minūtes garu izvēles programmu bez pavadījuma.

„Tas ir ārkārtīgi rets gadījums, kad var veidot kaut ko pilnīgi jaunu un uzreiz to piedāvāt starptautiskai auditorijai,” saka Ieva Rozentāle, uzsverot pasākuma mērogu un nozīmīgumu. Tiešraidē konkursu rādīs 12 valstis.

Pasākumā piedalīsies Latvijas koris "Spīgo", Austrijas koris "Hard - Choir Linz", Beļģijas koris "Les Pastoreaux", Vācijas koris "Jazzchor Freiburg", Slovēnijas koris "Carmen Manet", Lielbritānijas koris "Cor Merched Sir Gar", kā arī Bēlas Bartoka vīru koris no Ungārijas, Igaunijas Televīzijas meiteņu koris un Orhūsas Akadēmiskais koris no Dānijas.

„Kora kustība ir masu ideja ar lielu saviļņojumu gan Latvijā, gan pēdējā laikā Eiropā, tāpēc arī Eiropas Raidorganizāciju savienība vēlas būt daļa no šī procesa un iesaistās šajā procesā,” saka Eirovīzijas pasākumu atbildīgais pārstāvis Juns Ūle Sanns. Viņš ir priecīgs un gandarīts par ciešo un sekmīgo sadarbību ar Latvijas Televīziju, kas dos kvalitatīvu rezultātu. Juns Ūle Sanns arī pats savulaik ir dziedājis korī un izbaudījis, ka kopdziedāšana ir kā magnēts, kas pievelk.

Gan Rozentāle, gan Sanns ir pārliecināti, ka konkursam „Eirovīzijas gada koris” noteikti ir nākotne, tas visdrīzāk notiks reizi divos gados.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti