Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Savicki

Rīta Panorāma

Koncerts "Laimes hormons"

Intervija ar Kasparu Ādamsonu

Kaspars Ādamsons: Sākot darbu ar LNSO, biju gatavs uz ko trakāku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lielajā ģildē šovakar notiks koncerts „Laimes hormoni”. Koncertā būs iespēja dzirdēt trīs latviešu komponistu pirmatskaņojumus. Pie Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra (LNSO) pults debiju piedzīvos viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes diriģentiem un jauniešu kora „Sōla” vadītājs Kaspars Ādamsons. Pirms uzstāšanās diriģents raidījumā "Rīta Panorāma" atzīst, ka bija gatavojies kam trakākam, jo bija dzirdējis dažādas runas par LNSO.

Diriģents atzīst, ka ar nepacietību gaida šīvakara koncertu, un sadarbība starp diriģentu un orķestri jau esot izveidojusies ļoti laba.

Es biju gatavojies uz kaut ko trakāku. Ir dzirdētas teikas un stāsti par LNSO un sadarbību ar dažādiem diriģentiem, - it īpaši jauniem gados,- kas ne vienmēr ir bijusi tāda ļoti koleģiāla un pozitīva. Bet es pagaidām esmu ārkārtīgi priecīgs par to, kā mūziķi mani uzņem, kā mēs sastrādājamies mēģinājumos, es patiešām ceru un ticu uz mūsu visu kopīgu mākslas darbu šovakar Lielajā ģildē,” stāsta Ādamsons. 

Diriģents atklāj, ka koncertā šovakar tiks atskaņota ārkārtīgi spēcīga un uzrunājoša mūzika, un jūtas pagodināts par iespēju diriģēt vairākus pirmatskaņojumus.

Koncerts būs ļoti krāsains, tajā pašā laikā ļoti monumentāls. Koncertam būs divas daļas, un mēs šovakar dzirdēsim trīs latviešu komponistu pirmatskaņojumus. Tā man savukārt kā diriģentam ir liela iespēja un reizē liels gods un cieņa, tos pirmo reizi rādīt plašākai publikai,” atklāj diriģents.

Koncertam dots nosaukums „Laimes hormoni”, un arī pats diriģents atzīst, ka nedaudz tomēr ar laimes hormoniem esot apveltīts.

Pagaidām manā profesionālajā karjerā veiksmes un pozitīvu emociju brīži ir bijuši daudzi. Un man šķiet ārkārtīgi būtiski, ka, strādājot gan ar dziedātājiem, gan mūziķiem - instrumentālistiem, šis sadarbības process un mēģinājumu process, pirmkārt, var nest lielu pieredzi, otrkārt, pozitīvi uzlādēt,” stāsta Ādamsons.

Diriģenta tuvākie nākotnes plāni saistīti ar pūtēju orķestri „Rīga”, kura priekšā diriģents stāsies 12.aprīlī koncertā Lielajā ģildē, bet 9.maijā dosies pārstāvēt Latvijas kora mūziku Eiropas koru sadziedāšanās koncertā Vīnē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti