Kultūras ziņas

Latvijas ekspozīcija arhitektūras biennālē Venēcijā

Kultūras ziņas

Māksla krīžu pārvarēšanai

"Brāļi un māsas" ieskandina Kalnciema kvartāla koncertsezonu

Kalnciema kvartāla koncertsezonu ieskandina «Brāļi un māsas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas rokgrupai “Baložu pilni pagalmi” šis ir 20. jubilejas gads, un tieši 15.maija vakarā klajā nāks latviešu pagrīdes mūzikas leģendas, grupas līdera Māra Šverna dziesmu kaverversiju izlase "Brāļi un māsas", kam par godu sarīkots grandiozs koncerts vismaz četru stundu garumā un par velti. Kalnciema kvartālā ar šo notikumu 15.maijā tiek atklāta brīvdabas koncertsezona. Koncerta sākums plkst. 19.

Grupas "Baložu pilni pagalmi" līdera Māra Šverna dziesmu pirmsākumi saistīti ar ūdenstorni Alises ielā Pārdaugavā, kur ilgu laiku pastāvēja Latvijas "underground" mūzikas citadele "Tornis" un notika arī mēģinājumi un ieraksti.

Man tur pagājusi liela daļa mana mūža no 1992.gada pavasara līdz 2010.gada vēlam rudenim,” stāsta  grupas “Baložu pilni pagalmi” dibinātājs Māris Šverns.

Koncerta idejas autors, mūziķis Edgars Šubrovskis pauž uzskatu, ka dziesmām ir jābūt ar saturu, jēgu.

Ja kāds ir radījis vismaz 400 dziesmas un, es teiktu, vismaz puse no tām ir labas un ar jēgu, tas ir milzīgs daudzums. Ļoti gribēju pievērst tam uzmanību,” runājot par Māri Švernu, norāda Šubrovskis.

Māra Šverna dziesmu kaverversiju izlases "Brāļi un māsas" veidošanā piedalalījušās tādas grupas kā “Inokentijs Mārpls”, "Manta", "Gaujarts", "Alis P" un pat koris “Juventus”. Māris Šverns stāsta, ka mūziķi katrs ir apskatījies uz viņa dziesmām no sava redzespunkta. Savukārt Edgars Šubrovskis skaidro, ka dziļākā jēga rokmūzikā un lielākais panākums, ko var gūt, ir būt godīgam un vienkāršam, bet ne stulbam.

“Ja cilvēks ir atvērts, stāstot par sevi, tad citi, to stāstu dzirdot, var teikt: jā, man arī tā ir,” uzsver Šubrovskis.

Kā iepriekš jau vēstīts, 15.maija koncertā piedalīsies lielākā daļa albumā iekļauto grupu un mākslinieku: "Manta", "Alis P", "Gaujarts", "Inokentijs Mārpls", koris "Juventus", "Das Sonntags Legion", Sniedze Prauliņa, Anna Ķirse, "Oranžās brīvdienas", "Frontline" un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti