«Kalāčos» ar koncertuzvedumu atzīmēs Veidenbauma 150.jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Priekuļu novada Liepas pagastā, Eduarda Veidenbauma memoriālajā muzejā “Kalāči” 9. jūlijā, pulksten 15.00 notiks koncertuzvedums “Pasaulē nav prātīgs it nekas...”, kas tiek rīkots, lai atzīmētu dzejnieka Eduarda Veidenbauma 150 dzimšanas dienu. Dzejnieka dzimšanas diena ir 3.oktobrī.

Koncertuzveduma muzikālā pavadījuma autors un izpildītājs šajā pasākumā būs komponists Juris Kulakovs, kuram dzejnieka Eduarda Veidenbauma dzeja ir tuva jau vairākus desmitus gadu. Kopā ar komponistu uz skatuves kāps arī dziedātāja un aktrise Ieva Akuratere. Uzveduma režijas autore ir aktrise Raimonda Vazdika, kura pati daudzkārt iejutusies lomās dažādās muzikālajās izrādēs. Kopā ar Raimondu Vazdiku uz skatuves darbosies arī aktieris Gatis Cīrulis.

Lai arī Eduarda Veidenbauma vārds nevienam nav svešs un viņa radošais mantojums tiek izmantots arī mūsdienās, uzveduma veidotāji uzskata, ka sabiedrībā joprojām nepieciešams aktualizēt dzejnieka devumu.

Koncertuzveduma režija balstīta Eduarda Veidenbauma atstātajā radošajā mantojumā, veidojot interpretāciju par dzejnieka dzīvi un laužot stereotipus, kas par dzejnieku laika gaitā uzslāņojušies cilvēku prātos.

Pasākumā ieeja bez maksas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti