Jauno mūziķu konkursā sacentīsies 180 pūtēji un sitaminstrumentālisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 2017.gada 27.līdz 29. janvārim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) jau 22. reizi notiks Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss, kurā piedalīsies 180 jaunie mūziķi 15 instrumentu grupās, pārstāvot 49 mūzikas skolas.

Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkursa mērķis ir labvēlīgas vides radīšana mūzikas skolu audzēkņu un pedagogu radošas daudzveidības attīstībai ilgtermiņā, stimulējot tiekšanos pēc izcilības.

„Noteikti šis ir mūsu nozīmīgākais projekts, kas radījis gan Latvijas Jauniešu pūtēju orķestri, gan ikgadējo radošo nometni „Plus”. Tā ir bijusi iespēja kādu brīdi būt blakus tiem, kas šobrīd jau  ir profesionālie mūziķi.Divdesmit viena gada garumā žūrijas komisijas ir noklausījušās 3820 konkursantus. Ja viena dalībnieka uzstāšanās ilgums vidēji ir 6 minūtes, tad 22920 minūtes vai 15 diennaktis un 22 stundas. Un, neraugoties, uz to, ka darbs šādos konkursos nav no tiem vieglākajiem, ir tik daudz prieka mirkļu un pieteikumu pārliecinošai profesionalitātei,” saka. viens no konkursa dibinātājiem un žūrijas priekšsēdētājs, Jāzepa Vītolas Latvijas Mūzikas akadēmijas asoc. prof. Jānis Puriņš.

Tradicionāli konkursu vērtē starptautiska žūrija. Šogad kopā ar Latvijas vadošajiem mūziķiem un pedagogiem arī Lietuvas Operas un baleta teātra orķestra flautu grupas koncertmeistars Vītauts Srjubiks, Lietuvas Nacionāla simfoniskā orķestra mūziķis, Lietuvas Mūzikas un tēatra akadēmijas, M.K.Čurļona mūzikas skolas pedagogs, trombonists Marjus Balčītis. Tā kā konkursa obligāto repertuāru veido poļu komponistu skaņdarbi žūrijā, ir uzaicināts arī poļu saksofonists Rihards Zoledzevskis (Richard Zoledziewski), Karola Lipinska Vroclavas Mūzikas akadēmijas dekāns.

Konkursu rīko biedrība „Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris”, to atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Latvijas Bērnu fonds. Konkurss notiek bez ieejas maksas, un to var apmeklēt ikviens interesents.

Konkursa noslēgums un laureātu koncerts „Bravo bravissimo!” notiks Latvijas Universitātes Lielajā Aulā 2017. gada 4.martā plkst. 16.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti