Grupa «Sudden Lights» ar dziesmu «Laternas» aicina saglabāt iekšējo gaismu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Grupa "Sudden Lights" laiž klajā singlu "Laternas", informēja mūziķu pārstāvji, norādot: "Pirms kāda laika radītā dziesma šo dienu kontekstā ieguvusi papildu dimensiju. Tas ir aicinājums saglabāt iekšējo gaismu un cerību labajam."

"Dziesma ir par mums pašiem, par nedrošību un bailēm no tumsas mums apkārt un par gaismu, kas tai var izvest cauri. Šis skaņdarbs savā veidā ir "Sudden Lights" manifests – mēs vēlamies būt "laternas", kas izkliedē tumsu un rāda ceļu uz priekšu. Mēs būsim patiesi priecīgi, ja kaut neliela daļa no šīs gaismas sasniegs mūsu klausītājus," par dziesmas vēstījumu stāstīja grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis.

Videoklipa režisors Mārtiņš Goldbergs komentēja klipa vēstījumu: "Spogulis reflektē gaismu un pasauli mums apkārt, un gaisma ir kā simbols apgaismībai, apziņai un gudrībai. Šiem abiem elementiem apvienojoties, spogulis simbolizē patiesību – tas reflektē to, kas ir patiess jeb īsts. Saprotot šo, mēs izmantojām fizikas likumus, lai atspoguļotu attiecīgā mirkļa patiesību, kas ne vienmēr izskatās korekta, vai loģiska." Video operators ir Arvis Belovs.

""Laternu" muzikālais materiāls ir tapis vienā no mūsu radošajām vasaras nometnēm, "džemojot" un ļaujot vaļu mūsu iekšējiem rokeriem. Vēlāk slīpējām skanējumu, kopīgi spēlējoties ar dažādiem sintezatoriem un efektiem. Šī dziesma ir kaut kas pavisam nebijis mūsu mūzikā – elektriski sintētiska skanējuma un nepieradināta roka sakausējums, kas radies, eksperimentējot ar dažādiem mūzikas stiliem," atminas grupas basģitārists Kārlis Vārtiņš.

Grupa dibināta 2012. gadā, tās dalībniekiem satiekoties mūzikas skolā. "Sudden Lights" vairākkārt ieguvusi nominācijas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons", un viņu dziesmas regulāri tiek atskaņotas Latvijas lielākajās radiostacijās. Grupas kopdarbs ar "Astro’n’out" dziesma "Haosā" 2021. gadā ieguva balvu "Zelta mikrofons" kā gada radiohits.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti