Grupa «Instrumenti» superintensīvā režīmā gatavojas savam lielākajam koncertam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Radošu un dzirksteļojošu mijiedarbību ar klausītājiem savā lielajā koncertā Daugavas stadionā visvairāk vēlētos piedzīvot grupas „Instrumenti” dalībnieki. Koncerts notiks mēneša nogalē, 31. augustā, un būs pats vērienīgākais šovs grupas līdzšinējā darbībā. Skanēs populārākie skaņdarbi, bet īpašā uzmanības centrā būs jaunākā albuma „Cilvēks” kompozīcijas, kas tapušas sadarbībā ar „Prāta vētru”, Intaru Busuli un hiphopa mākslinieku ansi. Pirms lielā koncerta grupa „Instrumenti” dzīvo superintensīvā režīmā.

Grupa "Instrumenti" gatavojas savam lielākajam koncertam
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Mums pēdējo pāris gadu laikā arī ar mūsu mūzikas klausītājiem ir izveidojušās tādas ļoti vētrainas, jaunas attiecības. Un mēs šeit stipru uzsvaru liksim arī uz to, ka mēs gribam tiešām kopā ar savu publiku piedzīvot šo brīdi. Neuzbūvēt savu karaļvalsti, ko var vērot no malas, bet tiešām iesaistīt cilvēkus un būt ar viņiem kopā,” stāsta Reinis Sējāns.

Reiņa Sējāna pieminētās vētrainās attiecības ar publiku vislabāk var uzplaukt tieši dzīvā un tieši liela vēriena koncertā, un tāds tas arī būs „Daugavas” stadionā, līdz šim vislielākais „Instrumentu” koncerts.

Programma veidota tā, lai katram klausītājam būtu kāda šķautne, kas viņu aizkustinātu visvairāk – stāstu turpina Jānis Šipkēvics.

„Citam tas ir tāda spilgta vizuāla spēle, citam tas ir tīri muzikāls baudījums, citam varbūt tā ir tāda būtiska būšana kopā ar sev būtiskiem cilvēkiem būtiskas mūzikas pavadījumā,” spriež Šipkēvics.

 

 

Divi pēdējie albumi „Atkala” un „Cilvēks” ir grupas apzināts solis citā trajektorijā, kas viņiem arī izveidojis šo ļoti ciešu saikni ar publiku. Pirms tam bija arī laiks, kad grupa vairāk darbojās savā radošajā laboratorijā, pētīja sevi un veidoja vairāk iekšupvērstus ceļojumus, kā tos sauc Jānis Šipkēvics.

Maza revolūcija notikusi arī tēmu izvēles ziņā.

„Kopš „Zemesložu”, „Pilnīgi viens” laikiem mēs bijām paši savā tādā interesantā kosmosā, un šobrīd tā ir satikšanās gan ar publiku, kā Reinis teica, gan pašiem ar sevi, un ne tikai ar sevi mūzikā, bet arī savstarpēji. Es domāju – tik radoša un dzirksteļojoša mijiedarbība, kāda ir šobrīd, iepriekš nav vispār pieredzēta „Instrumentos”, un tā ir laba zīme,” stāsta Jānis Šipkēvics.

Pēdējos gados grupa savā radošajā laboratorijā atvērusi arī durvis sadarbībai ar citiem mūziķiem, tostarp „Prāta vētru”.

„Ar „Prāta vētru” kaut ko izdarīt kopā – tā doma jau dzima ļoti sen. Un tādi mazi, mazi solīši pretī jau mums ir bijuši, bet bija jāatrod tas īstais brīdis, šim ziedam kaut kad bija jāuzplaukst,” saka Reinis Sējāns.

Jau ilgāka attiecību vēsture grupai bijusi arī ar Intaru Busuli, savukārt sadarbība ar hiphopa mākslinieku ansi iezīmē skatu nākotnē.

„Tā ir viena tāda patiesības balss, kura ļoti svaigā, precīzā, asprātīgā veidā definē to, kas šobrīd notiek ar mums, arī sabiedrībā. Iesaku paklausīties dziesmu „Atmiņas problēmas”, tur es domāju, „De facto” un „Nekā personīga” varētu ievākt šādus tādus faktus,” norāda Jānis Šipkēvics.

 

Dziesmai „Atmiņas problēmas” vārdi tapuši kopā ar hiphoperi ansi, vēl jaunākajā albumā ir divas dziesmas ar Māra Melgalva vārdiem, taču pamatā dziesmu tekstus raksta Jānis Šipkēvics. Citkārt tie viņam nākot kā gatavi stāsti, bet citkārt veidojas kā kolāžas tipa aplikācijas.

Grupas „Instrumenti” līdz šim vērienīgākais koncerts notiks pašā vasaras noslēgumā, 31. augustā, Daugavas stadionā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti