Panorāma

Sāk iztiesāt "Ziedkalnes" krimināllietu

Panorāma

Siguldas sporta centru beidzot nodod ekspluatācijā

Vestards Šimkus izvēlas jaunu "Steinway" koncertflīģeli

FOTO un VIDEO: Vestards Šimkus Hamburgā izvēlas jauno Dzintaru koncertzāles koncertflīģeli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un Jūrmalas domes atbalstu Dzintaru koncertzāle plāno iegādāties jaunu “Steinway & Sons” koncertflīģeli, kas būs paredzēts lietošanai tikai vēsturiskajā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Koncertzāles akustikai piemērotāko modeli izcilais pianists Vestards Šimkus izvēlējās 4.aprīlī Hamburgā, “Steinway & Sons” rūpnīcā.

“No sirds priecājos, ka klausītāji Dzintaru koncertzāles augstvērtīgajā akustikā turpmāk pastāvīgi varēs izbaudīt to, kā tur skan jaunais un šai zālei ideāli piemērotais “Steinway & Sons” koncertflīģelis, kuru man nupat bija tas gods izvēlēties Hamburgā starp septiņiem citiem šā zīmola visaugstākās kvalitātes instrumentiem. Jau vairāk nekā gadsimtu šā uzņēmuma klavieres uzskata par “izcilības standartu”, un šoreiz, iemēģinot visjaunākos “Steinway & Sons” rūpnīcā nupat tapušos eksemplārus, secināju, ka arī šī izcilība līdz ar minētā uzņēmuma klavierbūves meistaru uzkrāto pieredzi ir sasniegusi vēl nepieredzētus augstumus. Flīģelis, kuru izvēlējos kopā ar klaviermeistaru Arni Mūrmani, ir apveltīts ne tikai ar perfekti izstrādātu mehāniku, bet arī ar īpaši garu, izteiksmīgu, spilgtu un virstoņiem bagātu skaņu, kuru patiešām var nodēvēt par “dziedošu”. Spēlējot šo instrumentu, ir sajūta, ka tas raisa manī tādas muzikālās idejas, par kurām es citkārt pat neiedomātos,” par jaunā flīģeļa izvēles procesu saka pianists Vestards Šimkus .

Savukārt Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis uzver, ka “kopš vēsturiskās Dzintaru koncertzāles atjaunošanas 2015. gadā tās darbība ieguvusi vēl nebijušu vērienu. Mūziķi to pamatoti uzskata par vienu no pasaules labākajām koncertzālēm, un tādēļ arī tās aprīkojumam jāatbilst visaugstākajiem standartiem. Turpmāk Dzintaru koncertzāles arsenālā būs divi “Steinway” koncertflīģeļi. Viens tiks izmantots vasaras koncertiem ārā, bet otrs – tikai vēsturiskajā slēgtajā zālē. Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda un Jūrmalas domes atbalstam, šis mūsu sen lolotais sapnis nu ir piepildījies.”

Jaunais Dzintaru koncertzāles “Steinway & Sons” flīģelis tiks prezentēts 2. jūnijā Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncertā ar izcilu mākslinieku – maestro Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda, pianistu Vestarda Šimkus un Harija Baša, jaunā talanta Andreja Feldmaņa, dziedātājas Dināras Rudānes un Jūrmalas Festivāla orķestra diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā – piedalīšanos.

Jaunā “Steinway & Sons” koncertflīģeļa iegāde ir daļa no plašākas sadarbības starp Dzintaru koncertzāli, Jūrmalas domi un Borisa un Ināras Teterevu fondu, kas iesākās ar latviešu dekoratīvās mākslas meistara Anša Cīruļa sienu gleznojumu izgaismošanu vēsturiskās Dzintaru koncertzāles vestibilā 2016.gada novembrī un tai sekojošo leģendārā latviešu diriģenta Marisa Jansona tēva, Arvīda Jansona, skulptūras izveidi un uzstādīšanu vēsturiskās Dzintaru koncertzāles Dienvidu galerijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti