FOTO un VIDEO: «Dod pieci!» otrās nakts viesi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Labdarības maratona “Dod pieci!” stikla studijā Doma laukumā otrajā naktī viesojās vairāki mūziķi, sniedzot muzikālus priekšnesumus – grupa “Pirmais kurss”, ģitārists Rihards Lībietis, mūziķis Saule, dziedātāja OFF ME ON un apvienība ''Skaļā daba''.

"Dod pieci 2021"

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" šogad izcels vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, aicinot sabiedrību ieraudzīt to cilvēku ikdienu, kas saskārušies ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

Viens no grupas "Pirmais kurss" mūziķiem atklāj, ka trauma, ko guva pirms vairākiem gadiem, viņam ļāva labāk izprast, kāda ir ikdiena cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem:  

"Es trīs mēnešus staigāju ar kruķiem – tas pavēra citādāku skatu, cik tās lietas ir sarežģītas, piemēram, sabiedriskais transports."

Arī citi grupas "Pirmais kurss" mūziķi jau iepriekš ir novērojuši, ka cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem savā ikdienas vidē nākas saskarties ar dažādiem šķēršļiem:

"Absurdi piemēri, kad ir kaut kāda uzbrauktuve ratiņkrēsliem, bet tā nav notīrīta."

 

 
Jau otro reizi vienas diennakts laikā viesojās mūziķis Rihards Lībietis, kas iepriekš uzstājās kopā ar dziedātāju Lindu Leen.
 

 

 

 
Otrās dienas naktī ciemojās arī mūziķis Saule jeb Krišjānis Suntažs, kurš uzstājās kopā ar JL KALMANN jeb Jēkabu Ludvigu Kalmani.
 

 

 

 

Dziedātājai OFF ME ON jeb Diana Payton maratona "Dod pieci! 2021" tēma lika aizdomāties pašai par sevi un saprast, ka ļoti bieži viņa dzīvo savā "burbulī", neievērojot citus sabiedrības locekļus.

 

 

 

Noslēdzošie muzikālie viesi labdarības maratona "Dod pieci!" otrajā naktī bija apvienība "Skaļā daba".

 

Šī gada labdarības maratons "Dod pieci!" izceļ vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Maratona laikā saziedotie līdzekļi caur projekta partneriem – labdarības organizāciju Ziedot.lv un invalīdu un viņu draugu apvienību "Apeirons" tiks novirzīti līdzcilvēku atbalstam – pandusu un pacēlāju ierīkošanai, cilvēku dzīvesvietas labiekārtošanai, tehnisko palīglīdzekļu iegādei un citām vajadzībām, kas saistītas ar vides pieejamības uzlabošanu ārpus publiskās infrastruktūras.

Ikviens aicināts ziedot "Dod pieci!" apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. Ziedojumus sākot no 5 eiro var veikt mājaslapā.

No 17. līdz 23. decembrim būs iespējams veikt ziedojumus arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizētāji lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 metru distanci. Labdarības maratona "Dod pieci!" mērķim ziedot var arī Ziedot.lv mājaslapā

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti