Kultūras ziņas

"Laika vārti" ieskandina valsts svētku nedēļu

Kultūras ziņas

"Latvijas koda" filmu tēma – pašapziņa

Draugi – Andrejam Žagaram

FOTO: Koncertzālē «Cēsis» izskanējis Andrejam Žagaram veltīts koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ir personības, kurām aizejot mūsu kultūrtelpā un līdzgaitniekos paliek  spilgts nospiedums. Tāds bija arī Andrejs Žagars. Lai pateiktu paldies par kopābūšanu, turklāt viņa mīļākajā – opermūzikas valodā, 9. novembrī Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonds, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un koncertzāle “Cēsis” rīkoja koncertu “Draugi – Andrejam Žagaram”. Tajā dziedāja Kristīne Opolais, Egils Siliņš, Mihails Čuļpajevs un Džonatans Tetelmans.

Programmā skanēja Andrejam Žagaram tik tuvā opermūzika ar ārijām no viņa iestudētajām Riharda Vāgnera, Džuzepes Verdi, Pētera Čaikovska, Džakomo Pučīni, Žorža Bizē, Umberto Džordano un Artura Rubinšteina operām. Koncertā skanēja arī komponista Artura Maskata “Tango”.

Koncerts bija pilnībā izpārdots, un daļa ienākumu tiks novirzīti Andreja Žagara Kultūras attīstības fonda darbībai.

"Esam iecerējuši jau nākamajā vasarā realizēt jauno operas dziedātāju vasaras akadēmiju. Talantu atrašana, lološana, audzināšana un iespēju došana tālākās karjeras attīstībai bija Andreja Žagara darbs, ko viņš vērtēja visaugstāk. Tagad pienācis laiks to turpināt – vēlamies radīt platformu jauno zvaigžņu tapšanai un sadarbībai ar izciliem pedagogiem un māksliniekiem, kuriem savukārt iziet starptautiskā arēnā ir palīdzējis Andrejs. Esam gandarīti, ka par fonda patronu piekritis kļūt pasaulslavenais latviešu diriģents Andris Nelsons – mūziķis, kura talanta uzplaukums notika, pateicoties arī Andreja Žagara atbalstam. Esam pateicīgi Kristīnei Opolais, kuras ieguldījums fondā, dziedot šajā pirmajā koncertā, būs milzu atbalsts nākotnes projektam, esam pateicīgi arī Egilam Siliņam par dalību koncertā un visiem koncerta dalībniekiem" akcentē fonda valdes loceklis Normunds Matutis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti