Kultūras ziņas

Dailes teātrī "Blokmājas Dons Kihots"

Kultūras ziņas

Rihardam Zariņam veltīta izstāde

Sezonas atklāšana fon Stricka villas dārzā

Fon Stricka villas dārzā atklāta vasaras koncertu sezona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

K.K. fon Stricka villas vasaras dārzā 1. jūlijā tika atklāta vasaras koncertu sezona. Māksliniekiem tā bija ilgi gaidīta atkalsatikšanās ar skatītājiem, bet sanākušajiem – kultūras piesātināta atpūta.

Trešdienas vakarā fon Stricka villas dārzā valda mākslinieciska noskaņa. Šis vakars veltīts romantikai un mīlestībai. Koncertā opermūzika mijas ar Gundara Āboliņa lasījumiem un pat improvizētu valša deju.

Neiztikt arī bez labi atpazīstamiem skaņdarbiem. Operdziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča izpilda Franča Lehāra āriju no operetes “Judīte”, kā arī Johana Štrausa Adeles kuplejas no operetes "Sikspārnis".

“Man liekas, ka visi mākslinieki bija vienkārši izcili dziedātāji, tik superaktieriski notēloja, un Gundars Āboliņš, lasot “Trīs vīrus laivā”, tas bija vienkārši.. bērnības sapnis!” iespaidos dalās pasākuma apmeklētājs Kārlis.

“Tas ir jauks veids, kā cilvēkiem, kuri strādā piecas dienas nedēļā, tomēr nedēļas vidū izrauties un redzēt kaut no kultūras, nevis tikai darbs, darbs, darbs,” atzīmē pasākuma apmeklētāja Eleonora.

Savukārt aktieris Gundars Āboliņš spriež: “Ir patīkami, ka tu tiecies ar dzīviem cilvēkiem, un tu saproti, ka tas lielais pārbīlis un tā panika bija drusku pārspīlēta, un tomēr cilvēki ar savu klātbūtni viens otram var palīdzēt daudz vairāk nekā sejas maskas.”

Operdziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča atklāj - šis ir viņas pirmais koncerts kopš marta vidus: “Prieks, ka var pie dabas ar putniņiem sadziedāt."

Piespiedu dīkstāves mēneši fon Stricka villā ienesuši patīkamas pārmaiņas – izdevies sakopt dārza teritoriju un izveidot ilgi gaidīto kafejnīcu.

Plānots, ka koncerti fon Stricka villā būs baudāmi visas vasaras garumā.  Tajos uzstāsies grupa “Zāle”, Goran Gora, Asnate Rancāne, Staņislavs Judins un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti