Rīta Panorāma

Saruna ar Ilgu Kreitusi un Juri Rozenvaldu par vēlēšanu rezultātiem

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar grupu "Ducele"

Ekoloģiskās mūzikas grupa «Ducele» izdod albumu «Tā viš’ i»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latviešu ekoloģiskās mūzikas grupa "Ducele" laidusi klajā savu debijas albumu "Tā viš’ i". Albumā iekļautas 13 latviešu tautasdziesmu apdares. Ierakstā piedalījušies vairāki viesmūziķi, tostarp arī dziedātāja Ieva Sutugova.

Kā skaidro paši grupas dalībnieki, "ducele (no suitu mēles) ir vieglas konstrukcijas, ļoti mobili rati, kuros var diezgan daudz iekraut un tajos var ātri pārvietoties. Tad nu mēs "ducelēsim" pa mūsu tēvuzemes grambainajiem grants ceļiem un pilsētu bruģiem kādu gadu desmitu noteikti".

Grupas sastāvā muzicē ļoti pieredzējuši mūziķi: Andris Alviķis (kurzemnieks, līdzproducents, menedžmenta pīlārs, balss, bass, akordeons, vijole, flautas, multiinstrumentālists), Arnis Veisbārdis (vidzemnieks ar latgaļu un kurzemnieku "piešprici", līdzproducents, menedžmenta atbalsts, balss, ģitāras, buzuki), Artūrs Uškāns (latgalietis, odioza un plaši pazīstama personība Latvijas folkmūzikā, akordeons, kokle, flautas, mandolīna, balss, multiinstrumentālists, komponists) un Mārcis Kalniņš (vidzemnieks, skaņu režisors, basģitārists, ģitāras, bandžo, multiinstrumentālists).

2016. gada augustā Arnis Veisbārdis kopā ar savu cīņu biedru, no progresīvā roka un folkgrupas "Vecās mājas" laikiem, Andri Alviķi, ar bijušā kolēģa un komponista (Grammy balvas nominanta) Uģa Prauliņa svētību, pieņēma lēmumu izveidot projektu - lielo, vidējo un mazo festivālu, svinamo un nesvinamo dienu orķestri "Ducele".

"Duceles" ratos ir iekrautas ap 60 latviešu tautasdziesmas no folkgrupas "Vecās mājas" repertuāra un karavīru ansambļa "Zvaigznīte" strēlnieku dziesmu cikla, kuras "Ducele" ir nolēmusi aranžēt un izpildīt ar zināmu humora un drastiskuma pieskaņu.

Alviķis un Veisbārdis ir dienējuši gandrīz vienā laikā karavīru ansamblī "Zvaigznīte" un ar strēlnieku dziesmu programmu, tajos tālajos padomju impērijas laikos, ir plūkuši laurus "Liepājas dzintara" festivālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti