Kultūras ziņas

"Netikumīgie" – pusaudžu portreti dzejā

Kultūras ziņas

Zvaigžņotās ziemas nakts mūzika

Zem sargeņģeļa spārna

Egils Levits par koncertu «Nāc līdzās Ziemassvētkos!»: Mēs visi esam kopā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Labdarības koncerts “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” svētku, sirsnības un labestības noskaņā 15. decembra vakarā pulcēja pilnu Torņakalna baznīcu – ap simt bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām šis bija unikāls vakars, uzstājoties kopā ar profesionāliem mūziķiem un dziedātājiem.

Fonda “Nāc līdzās” jau par tradīciju kļuvušais ikgadējais labdarības koncerts, jau trīspadsmitais, Latvijas Televīzijās būs skatāms Pirmajos Ziemassvēktos.

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, kurš bija arī koncerta skatītājs, atklāja, ko viņam šādi koncerti iemācot:

“Mēs visi esam vienlīdzīgi, mums visiem jāveido kopā mūsu dzīve, mūsu sabiedrība, vienalga, kāds kurš atsevišķi ir, bet mēs visi esam kopā un Ziemassvētkos vairāk kā jebkad.”

Labdarības akcijas “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” koncerts “Zem sargeņģeļa spārna” ir gaidītākais brīdis gadā vairāk nekā simt talantīgajiem bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām no visas Latvijas, kuri kopā ar saviem palīgiem vairākus mēnešus cītīgi gatavojušies, lai varētu uzstāties fonda ''Nāc līdzās” kopkoncertā ar profesionāliem  skatuves māksliniekiem Torņakalna baznīcā.

“Šovakar, es domāju, katrs no mums ir mazliet priecīgi satraukts par to, lai viss izdotos un viss skanētu labi, un par to, lai skatītājiem būtu prieks,” uzsvēra koncerta dalībniece Kristiāna Bērziņa.

Savukārt koncerta dalībniece Līva Paula Paleja stāstīja, ka brīnišķīgākais piedaloties koncertā ir draudzīgā atmosfēra:

"Cilvēki ir loti izpalīdzīgi, un arī pati telpa, pats dievnams, kurā notiks šis koncerts, rada gaišu un sirsnīgu atmosfēru.”

Viņas mamma Baiba Paleja atklāja, kāpēc šī koncerta tradīcija ir īpaši būtiska:

“Tas šiem bērniem un jauniešiem dod tālāk tā kā tādu motivāciju, kā atspēriena punktu, tādu tā kā drosmi un iedvesmu attīstīties arvien tālāk.”

Lai dotu iespēju bērniem ar īpašām vajadzībām parādīt savus talantus arī citiem, stiprināt savas spējas un pašapziņu un ar mākslas palīdzību veicināt integrēšanos sabiedrībā, pirms vairāk nekā divdesmit gadiem tika izveidots fonds “Nāc līdzās!”.

Labdarības koncerta rīkotāja, nodibinājuma “Fonds Nāc līdzās!” valdes priekšsēdētāja Sarma Freiberga skaidroja:

“Man liekas, katram cilvēkam ir dzīves jēga kaut ko labu darīt – vērst pasauli labāku, un, ja es redzu, ka caur šo darbu to var darīt, tad tā ir tā jēga, kāpēc to daru.

Profesionālie mūziķi ar apbrīnu atzina savu jauno skatuves partneru spējas, meistarību un atbildības sajūtu.

“Viņi ir tādi malači, viņi ātrāk par mums visiem zina gan tekstus, gan mūziku, un tad ir pat tā, ka viņi pamāca kādreiz arī mūs,” stāstīja operas soliste Ilona Bagele.

“Ziemassvētki priekš manis ir “Nāc līdzās!”, tā ir tāda tradīcija, ko es ievēroju un ar lielu prieku gaidu, gaidu šos koncertus, šīs tikšanās atkal un atkal.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti