Rīta Panorāma

Intervija ar Artūru Putrāli

Rīta Panorāma

LU Botāniskajā dārzā rododendru ziedēšanas laiks

Raimonds Pauls – Dzintaru koncertzāles 80.jubilejas noslēguma koncertā

Dzintaru koncertzāles jubilejas kulminācijā - Raimonds Pauls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dzintaru koncertzāles 80.jubilejas svinības kulminēs ar 4.jūnija koncertu, kurā skatītājus gaida tikšanās ar Raimondu Paulu, viņa iemīļotajiem izpildītājiem, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Latvijas Radio bigbendu.

Koncerta pirmajā daļā muzicēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Andra Pogas vadībā un pianists Antons Ļahovskis. Skanēs Ābeles, Štrausa, Rahmaņinova un Dārziņa mūzika.

Savukārt koncerta otrā daļa atvēlēta Maestro Raimonda Paula mūzikai. Pie klavierēm būs pats Maestro, bet dziesmas izpildīs Intars Busulis, Daumants Kalniņš, Kristīne Prauliņa un uzbekiete, "Riga Jazz Stage 2016" otrās vietas ieguvēja Sabina Mustajeva.

"Tā sauktajiem jubilejas koncertiem ir savs mērķis," saka Raimonds Pauls, pamatojot to, ka koncertam netiks veidota jauna programma, bet skanēs tas, kas jau spēlēts un kas cilvēkiem labāk patīk. Tomēr garlaicīgi nebūšot, joko Maestro, jo koncertā skanēs arī teātra mūzika.

"Visa dzīve ir viens liels teātris. Esmu visu mūžu bijis sapinies ar teātri un nekad to nenožēloju. Man patīk teātra atmosfēra. Esmu daudz mūzikas taisījis, izveidojis to, ko sauc par Latvijas nelaimi. Tie ir dziedošie aktieri," smej Pauls. Aktieru gan koncertā nebūs. Uzstāsies jaunie izpildītāji.

Sabina Mustajeva Latvijā uzstāsies otro reizi.

"Pat jābrīnās - Uzbekistāna un dzezs! Kolosāli!" atzīst Raimonds Pauls.

Koncertu tiešraidē būs iespēja klausīties Latvijas Radio 3 - Klasika ēterā un internetā 4.jūnijā no plkst 20. Savukārt Latvijas Televīzija koncerta ierakstu demonstrēs 5.jūnijā plkst. 21.25.

Jau vēstīts, ka šogad Dzintaru koncertzāle svin nozīmīgu jubileju – 80 gadus kopš Mazās zāles, pirmās slēgta tipa koncertzāles Latvijā, atklāšanas 1936. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti