Dzintaru koncertzālē rudens sezonu atklās «Pasakas par ziediem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

6.septembrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē ar koncertuzvedumu "Pasakas par ziediem", kurā Annas Sakses pasakas mūzikā ietērpis komponists Valts Pūce, tiks atklāta rudens sezona.

Iestudējumā, kas jau vairāku gadu garumā guvis skatītāju ovācijas, piedalās aktieris Gundars Āboliņš, flautiste Dita Krenberga, kā arī pats komponists. Izrādi papildina Pētera Apses ziedu foto.

Šajā iestudējumā atdzimusi savulaik tik iemīļota grāmata - Annas Sakses "Pasakas par ziediem". Tie ir liriski un silta humora pilni stāsti par puķu laimīgajiem un traģiskajiem likteņiem, ar fantastikas pilniem notikumiem, kur iezogas arī pa kādai baisai epizodei. Uzvedumā gan iestudētas nebūt ne pazīstamākās pasakas no krājuma.

Aktiera Gundara Āboliņa meistarība izplaucē visu ziedu krāšņumu un atklāj cilvēciskās jūtas, kuras skatītājs atpazīst un izdzīvo no smiekliem līdz asarām. Valta Pūces mūzika  paspilgtina pasaku radīto emocionālo noskaņu, un komponistam veidojas jūtīga divspēle ar Ditu Krenbergu. Savukārt Pētera Apses fotogrāfijas uzbur ziedus neierastā tuvplānā.

Koncertuzvedums ar panākumiem izrādīts gan Latvijā, gan arī ASV un vairākās Eiropas valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti