Kultūras ziņas

Jaunie "Trīs tenori"

Kultūras ziņas

LTV koncerta starptautiska tiešraide BBC režisora rokās

Dzelzs Vilks muzicē Valpurģu naktī

«Dzelzs vilks» muzicē Valpurģu naktī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

30. aprīļa vakarā, kad visā pasaulē pavasara iestāšanos svin ar Valpurģu nakts ķecerībām, "Sapņu fabrikā" Rīgā "Dzelzs vilka Jaunais Jāņu orķestris" sniegs lielkoncertu, kurā varēs dzirdēt gan jaunā albuma "Kālabad" dziesmas, gan jau labi zināmus hītus.

"Dzelzs vilka Jaunais Jāņu orķestris" ir grupas "Dzelzs vilks" pirms trīs gadiem radīta paplašināta mūziķu apvienība, kura savās kompozīcijās apvieno orģinālmūziku ar latviešu dainu tekstiem. Jaunākais veikums - nesen izdotais albums "Kālabad" - jau paspējis saņemt "Zelta mikrofonu" tautas mūzikas nominācijā. Šonedēļ klajā nāca arī grupas jaunais videoklips.

"Dzelzs vilks" jau vairākus gadus rakstīja mūziku ar tautas tekstiem, bija divi albumi, bet tad mēs kolektīvā lēmām, ka vajadzētu pieaicināt kādu skaistu meiteni un muzikantus, kas dzied," stāsta Juris Kaukulis.

Orķestra skanējums ir savdabīgs pateicoties dažādu netradicionālu instrumentu saspēlei ar rokgrupai ierastajiem instrumentiem. Par godu lielkoncertam, grupas mūziķis Kaspars Tobis sameistarojis īpašu instrumentu, kam vēl pat nav dots nosaukums.

"Jaunā Jāņu orķestra" lielās uzstāšanās bieži tiek plānotas ar tradīcijām saistītos datumos. Vai arī Valpurģu nakts mistikai ir bijusi nozīme?

Šī ir īpaša vieta ar lielu jumtu, slotu stāvvietas bez sava skaita, visas raganas var lidot uz šejieni. Būs laba mūzika dvēselei!" aicina Kaukulis.

Kopā ar "Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestri" - Kaukuli, Kasparu Tobi, Mārci Judzi, Kārli Alviķi, Ievu Strodi un Valēriju Cīruli - koncerta skanējumu kuplinās arī grupas draugi - postfolkloras kopa "Vecpilsētas dziedātāji", kā arī citi viesi - mūziķis Andris Alviķis un grupas "Forshpil" vijolniece Inna Raihmane.

Īpaši lielkoncertam tapis atbilstošs skatuves iekārtojums un video, iedvesmojoties no mākslinieces Viviannas Marias Staņislavskas albumam "Kālabad" radītās ilustrāciju galerijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti