Desmito «Kremerata Baltica» festivālu atklās ar šampanieti un zemenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

10. "Kremerata Baltica" festivāla atklāšanā skatītājus gaida ne tikai mūzika, bet arī saviesīgā daļa ar šampanieti un zemenēm, intervijā raidījumam „Kultūras Rondo” atklāja festivāla direktore Inese Zagorska.

"Šos svētkus – 10. "Kremerata Baltica" festivālu vispirms mēs svinēsim mūzikā, bet padomāts ir arī par saviesīgo daļu,” pastāstīja Zagorska. „Festivāla atklāšanas koncertā mūs gaida Rīgas šampanietis un Siguldas zemenes. Festivāls vienmēr notiek zemeņu laikā un orķestris ir laimīgs, esot Siguldā. Pēc daudzajām koncertturnejām, ko mūziķi pavada vilcienos, lidmašīnās ceļojumos Āzijā, Amerikā, Eiropā, viņi patiesi ir laimīgi būt savā dzimtenē, savā vietā.”

Inese Zagorska atklāja, ka festivāla rīkotāji neaizraujas ar skaļiem saukļiem un neizdod pārāk lielus līdzekļus reklāmai, jo festivāls ar tā viesiem pats par sevi ir vērtība.

Tā ir vērtība pati par sevi, ka šeit ierodas Gidons Krēmers un Kremerata Baltica. Un ne tikai. Šeit ierodas pasaules zvaigznes, komponisti,” norāda festivāla direktore, uzskaitot komponistus, kas viesojušies Siguldā desmit gadu laikā. „Vērtības nevajag sludināt un vērtībām nevajag daudz naudas. Tās ir jāsaprot pašas par sevi.”

Desmitais "Kremerata Baltica" festivāls, kuram dota devīze "Mēs - romantiķi" notiek no 27. līdz 30. jūnijam Siguldā, katru dienu piedāvājot koncertus. Savukārt festivāla tradicionālais koncerts Rīgā paredzēts 5.jūlijā.

Festivāla tēma un atmosfēra šogad saistīta ar Romantismu un tam laikam raksturīgām iezīmēm. Festivāla atklājums – Šūberta un Bēthovena līdzgaitnieks un draugs komponists Anselms Hitenbreners.

Festivālu iesāks koncerts Siguldas Evanģēliski Luteriskajā baznīcā 27.jūnijā pulksten 20.00. Kremerata Baltica kameransambļu izpildījumā skanēs Jāzepa Vītola, Bēthovena, Hitenbrenera, Halvoresena un Latenas skaņdarbi. Savukārt festivāla atklāšanas koncertā, kas paredzēts 28.jūnijā pulksten 19.00 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis", Šūmaņa, Pelēča, Šūberta, Hitenbrenera un Čaikovska skaņdarbus klausītājiem piedāvās solisti - čelliste Gunta Ābele un pianiste Otāvija Marija Maceratini, kā arī Gidons Krēmers un "Kremerata Baltica" vācu diriģentes Joanas Malvicas vadībā.

29.jūnijā festivāls aicinās uz kamermūzikas maratonu „Pie Šūberta” „Baltajā flīģelī”. Maratonu veiks Gidons Krēmers, "Kremerata Baltica" mūziķi un viesi.

30.jūnijā festivāla rīkotāji paredzējuši divus koncertus. Koncertā „Bēthoves un Sigulda” pulksten 11.00 Siguldas Jaunās pils dārzā uzstāsies Andrejs Puškarevs (vibrafons) un pianists Nikolajs Puškarevs, savukārt festivāla noslēguma koncertā „Baltajā flīģelī” pulksten 19.00 redzēsim Gidonu Krēmeru, Reini Zariņu un "Kremerata Baltica" (diriģente Joana Malvica). Festivālu noslēgs Vāgnera, Lista, Desjatņikova, Pelēča un Tabakovas mūzika. Mūziķi atskaņos arī Krēmeram un orķestrim "Kremerata Baltica" veltītu Pjacollas skaņdarbu ciklu par vasaras tēmu "Gidona Saules skaņas" (GidonSunSounds).

Festivāla Rīgas koncertā 5.jūlijā pulksten 20.00 Sv.Jāņa baznīcā kopā ar "Kremerata Baltica" mūziķiem uzstāsies slavenais čellists Miša Maiskis. Koncerta programmā – Čaikovska, Šūmaņa un Vaska mūzika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti