Dārza svētkos Jaunmoku pilī koncertēs koris «Kamēr...»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

26.augustā Jaunmoku pils Dārza svētku vakara daļā plkst.18 ar sezonas noslēguma koncertu uzstāsies koris "Kamēr…”.

Dārza svētki pilī šoreiz notiks ar devīzi "Ziedu klēpis Latvijai". Dienas gaitā līdz pat vēlam vakaram būs iespēja klausīties dažādu mūziķu sniegumu, skatīties latviešu kino, iepazīt ziedu kārtošanas mākslu, baudīt dabu un atpūsties pils parkā.

Pasākumā paredzētas ziedu izstādes, kompozīcijas, ziedu kārtošanas meistarklases ar floristēm Anitu Stikāni un Kristīni Veinbergu. Ziedi gleznās priecēs mākslinieču Anitras Bērziņas, Ildzes Oses un Tukuma tēlotājmākslas studijas izpildījumā, bet muzikālus skanējumu piedāvās Vitas Multiņas un Elīnas Konošonokas duets, pakavēties pārdomās liks Ērika Loka akustiskais dziedājums.

Savukārt vakara programmā kora "Kamēr..." izpildījumā izskanēs spilgtāko latviešu un ārvalstu komponistu darbu izlase.

Kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Jānis Liepiņš, kas iepriekš korī strādāja par otro diriģentu, bet vokālie pedagogi ir Jolanta Strikaite-Lapiņa, Edgars Skarbulis un Ansis Sauka.

Savas pastāvēšanas laikā koris īpašo skanējumu ieguvis, meklējot un izkopjot sev raksturīgo muzicēšanas veidu un izteiksmes līdzekļus, kur vienlīdz svarīga ir kā amatieriem raksturīgā emocionālā pašatdeve, tā arī visstingrākie kritēriji izpildījuma vokālajai kvalitātei. To raksturo arī kora nosaukumā iekodētā daudzpunkte - kamēr esam jauni, tikmēr viss ir iespējams un sasniedzams.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti