Budapeštā sākas Eiropas lielākais mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā 8.augustā sākas lielākais Centrāleiropas brīvdabas mūzikas un kultūras festivāls “Sziget” jeb Brīvības sala. Rīkotāji cer šogad uzstādīt jaunu apmeklētāju skaita rekordu. 

Spriežot pēc šobrīd nopirkto biļešu skaita, nedēļu ilgo festivālu apmeklēs vismaz pusmiljons cilvēku. Gādājot par apmeklētāju veselību un drošību, festivāla teritorijā uzbūvēta īpaša festivāla slimnīca un izveidots festivāla ugunsdzēsēju depo. 

Mūzikas un kultūras festivālu “Sziget” šogad apmeklēs vairāk nekā pusmiljons apmeklētāju. Tas pārsniegs iepriekšējos šī paša festivāla uzstādītos apmeklētāju skaita rekordus. Un par garlaicību šai ļaužu masai 108 hektāru plašajā festivāla teritorijā visdrīzāk nebūs jāsūdzas. 

Katru dienu izskanēs ap 60 koncerti. Turklāt, ja apnīk mūzika, teritorijā pieejamas arī jogas nodarbības, kinozāles un citas izklaides iespējas.

“Es esmu no Šveices. Esmu šeit jau otro reizi. Pērn šurp atbraucām 40 cilvēku kompānijā, bet aizbraucot mums pievienojās vēl 10 jauni draugi. Braukšu šurp atkal un atkal,” stāsta kāds festivāla apmeklētājs. 

Gādājot par drošību un kārtību, festivāla dalībniekus uzrauga 1200 apsargi. Tiek kontrolēta arī gaisa telpa virs festivāla. Kā ierasts, skaidru naudu norēķiniem šeit nelieto. “Sziget” apmeklētāji var maksāt ar festivāla aproci vai īpašo festivāla maksājuma karti.

8.augustā festivālu atklās amerikāņu repera Kendrika Lamara uzstāšanās,  rītdienas lielā zvaigzne būs grupa “Gorillas”, gaidāmi arī Lanas Del Ray, Laiama Galahera, “Arctic Monkeys”, “Cigarettes after Sex”, “Gogol Bordello”  un citu labi zināmu mūziķu uzstāšanās. Festivāls turpināsies līdz nākamās nedēļas trešdienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti