Pēc četru gadu pauzes Kāla ezerā atgriezīsies muzikālais pasākums «Ezera skaņas»

Pēc četru gadu pauzes atkal norisināsies mākslas un dabas sintēzes cienītāju pasākums "Ezera skaņas", kas 10. augustā Madonas novada Vestienas pagasta Kāla ezerā un tā krastos atzīmēs savu desmito jubileju.

Notikuma apakšnosaukums šoreiz būs "Es skatos uz miglainu mākoni..." un tas pirmoreiz norisināsies divas dienas, informēja pasākuma rīkotāji.

"Ezera skaņas" ir netipisks muzikālais pasākums, kas sākas brīdi pirms saullēkta – pulksten 4.00. Apmeklētāji sapulcējas laivās Kāla ezera vidū, visapkārt vēl valdot tumsai un klusumam. Tad ezerā parādās peldoša skatuve un no tās atskan pirmās muzikālās skaņas. Mūzikas intensitāte pieaug līdz ar gaismu un savu kulmināciju sasniedz saullēktā.

Pasākums "Ezera skaņas"
Pasākums "Ezera skaņas"

Šis ir nekomerciāls pasākums ar uzsvaru uz mākslinieciskām idejām un brīvu radošo izpausmi, norāda rīkotāji.

Šogad "Ezera skaņu" programma veltīta cilvēka apziņas pētīšanai ar mākslinieciskiem izteiksmes līdzekļiem, īpašu uzmanību pievēršot cilvēka unikālajai spējai atrast sakarības abstraktos paternos.

Muzikālās performances šoreiz līdz pat 11. augusta pēcpusdienai turpināsies arī uz sauszemes – "Festen" ostā. Apmeklētāji varēs pārnakšņot teltīs ostas teritorijā, baudīt mūzikas performances un ainaviskos dabas skatus pie Kāla ezera.

Pasākuma mākslinieciskās ieceres pilnvērtīgai izbaudīšanai tas paredzēts maksimāli dažiem simtiem cilvēku. Uz pasākumu var ierasties ar savu peldlīdzekli, taču laivu būs iespējams arī rezervēt. 

Ieeja sauszemes pasākuma norises vietā ostā būs atvērta no 9. augusta pulksten 20.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti