Rīgā uzstāsies trokšņu mūzikas grupa – amerikāņu apvienība «Wolf Eyes»

13. jūnijā bārā "1983", Vagonu ielā 21, uzstāsies viena no mūsu laika atpazīstamākajām trokšņu mūzikas grupām – amerikāņu apvienība "Wolf Eyes", informēja koncerta rīkotāji.

Koncertu atklās starpdisciplinārā mākslinieku apvienība "+K+M+B" (Kristians Brekte, Modris Svilāns, Māris Butlers), kā arī mākslinieku Viktora Timofejeva un Kaspara Groševa elektroniskās mūzikas projekts "Zolitude".

Pasākums ir daļa no nepieradinātās mūzikas biedrības "Skaņu mežs" rīkotās koncertsērijas "1-2 cauri!", ko 2024. gada laikā atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome, kā arī "Radio Naba".

Amerikāņu medijs "The Fader" grupu "Wolf Eyes" pērn raksturojis kā "leģendāru", savukārt britu izdevums "The Guardian" uzsver, ka tā "jau gadiem apdraud klausītāju bungādiņas".

"Wolf Eyes" ir pietuvojušies atpazīstamībai popkultūrā vairāk nekā jebkura cita mūsdienu trokšņu mūzikas grupa – viņu mūziku publicējis rokmūziķa Džeka Vaita (Jack White) leibls "Third Man Records", kā arī izdevniecība "Sub Pop", kas citstarp publicējusi grupas "Nirvana" ierakstus. Grupas "vishipsterīgākajā" periodā mūzikas kritikas medijs "Pitchfork" regulāri apbalvoja "Wolf Eyes" albumus ar uzsvērti pozitīvām recenzijām – pieciem grupas albumiem piešķirtas 8 balles.

"+K+M+B" savu darbību uzsāka jau 2019. gadā, radot skaņu celiņu režisora Toma Treiņa izrādei "Purva bērni" (Dailes teātris). Visus trīs māksliniekus pamatā vieno interese un aizrautība ar skaņas pētniecību, un savos projektos viņi skaņas esenci tiecas atspoguļot no visdažādākajiem rakursiem – gan objektu mākslas, gan performances un koncertu, gan tehniskās izpētes formā. 2020. gadā apvienība "+K+M+B" kopīgi jau piedalījusies festivālā "Optižūns" un 12. Industriālās mūzikas festivālā "Kūcvāls", kā arī izstrādājuši performanci "Corpus Gasum", kopīgi veidojuši skaņas objektus vizuālās mākslas izstādei "ALL’ARM" (Rīgas mākslas telpa) un lielizmēra skaņas instalāciju "Brīwības Zwani" Tēlniecības kvadriennālei. 

 

Projektā "Zolitude" ietilpst Rīgā dzīvojošais mākslinieks Kaspars Groševs un Ņujorkā dzīvojošais latviešu mākslinieks Viktors Timofejevs. Viņu pirmo kopdarbu – albumu ar tādu pašu nosaukumu –  2016. gadā publicēja britu izdevniecība "Quantum Natives". Medijs "The Wire magazine" šīs relīzes sakarā rakstījis sekojošo: "Viktors Timofejevs un Kaspars Groševs skaniski piedāvā daļēji fiktīvu topogrāfisku karti, kurā var atpazīt gan mikrorajonu, kam par godu nosaukts projekts, gan pelēku, abstraktu tuksnesi." 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti