Mosties no Ziemassvētku miega! Koncertu ceļvedis brīvdienām

Pamazām ieskrienas gan jaunā gada dienas, gan ar populāro mūziku ciešāk vai mazāk cieši saistīti kultūras notikumi. Lēnām no Ziemassvētku miega mostas Rīga un pārējā Latvija.

Mosties no Ziemassvētku miega! Koncertu ceļvedis brīvdienām
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Pērkons"

19. janvārī VEF Kultūras pilī Rīgā.

Ar balvām un ordeņiem greznotais "Pērkons" un visi leģendārās grupas dalībnieki ir gatavi bliezt kārtīgu roku. Labāko dziesmu kompilācija "Sapumpurots zars" VEF Kultūras pilī noteikti sastaps dažādu paaudžu viskvēlākos grupas fanus. Ejiet uz koncertu, esiet gatavi dziedāt līdzi, jo nav reāli klusēt, kad visi kopā slīd pa slidotavu vai koklē staba galiņā.

Džeza trio "SeptNoir"

19. janvārī "M/Darbnīcā" Rīgā.

Ritmisks, smalks un azartisks džezs no Nīderlandes. "M/Darbnīca" turpina savu ceļu, piedāvājot lieliskus džeza koncertus pavisam mājīgā un ne stīvā atmosfērā. Varat ieklīst šajā kultūrtelpā arī kādu citu vakaru, pabaudīt gaisotni un, kas zina, kļūt par liecinieku vai dalībnieku kādā Latvijas džeza cilvēku pēkšņā jam session jeb improvizācijas saspēlē. Vai arī 20. janvārī nonākt Matīsa Čudara trio koncertā. Kāpēc gan ne?

Reiks

19. janvārī naktsklubā "Big7" Liepājā.

Reiks ir viens no grupas "Olas". Reiks ir tas puisis no seriāla par jauniešu mūzikas grupas straujajiem panākumiem. Vēl neizdodas atpazīt? Reika un grupas "Olas" kontā ir dziesmas ar vairākiem miljoniem skatījumu straumēšanas platformās. Piemēram, "Man priekšnieku nav" vai "Zemgus Girgensons". Ja mēģini izaudzināt savus bērnus, nemācot nepieklājīgus vārdus, tad varbūt šis koncerts nebūs drošākā vieta.

"Dzeltenie pastnieki"

19. janvārī klubā "Depo" Rīgā.

Septiņdesmito gadu nogalē ap Ingu Baušķenieku apauga tāda mūzika, kādu Padomju Savienība vēl nebija dzirdējusi. Kaut kas no new wave, kaut kas no regeja. Un izrādījās, ka ir pulka ļaužu, kuriem šāda mūzika ir nepieciešama. Jādomā, ka arī šovakar klubā "Depo" brīvu vietu varētu arī nebūt. Pirms leģendām vietu uz skatuves ieņems, kā paši saka, – trīsdaļīga melodijas un ritmikas izpētes grupa "Y.O.R".

Zigfrīds Muktupāvels / Jānis Lūsēns / Jānis Strazdiņš – koncertuzvedums "Satikt Čaku"

21. janvārī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.

Jānis Lūsēns ir izveidojis īpašu programmu ar Aleksandra Čaka dzeju. Ne tikai dziesmas, bet arī sarunas un visā visumā eleganti smalks vakars lieliskā kompānijā. Koncertā piedalīsies divi lieliski baritoni – Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Strazdiņš, no kuriem pirmais vilks lociņu arī pa vijoles stīgām, pats Jānis Lūsēns pie klavierēm, Jānis Lūsēns juniors ar basu un Harijs Gūtmanis parūpēsies par ritma un sitamajiem instrumentiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti