NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Perestroika, Tinariwen, Protomartyr, Killing Joke u.c.

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Dižskabargas ievārījums, Cordload, I.Daksis, Public Image Ltd. u.c.

Top 25/10 LV jaunumi: P.S.PMS, Jānis Irbe, Nova Koma, Medniex, Ģirts Koknēvičs u.c.

Negaidīti veiksmes stāsti un citi jaunumi «Radio Naba» mūzikas topā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Radio Naba" mūzikas topu papildina garāžroka apvienība "Nova Koma" ar dziesmu "Viena diena dzīvē", multimākslinieks Medniex ar "Cold White", dzejnieks un dziesminieks Ģirts Koknēvičs ar "Pabaro to", smagās mūzikas pārstāvji "Garu pagrabs" ar "Galvenais ir pilna bāka", Fred Again, Skrillex, Four Tet ar "Baby again.." un dāmu duo "Decisive Pink" ar "Destiny".

"Nova Koma" – "Viena diena dzīvē"

Neizsīkst pašmāju garāžroka apvienības "Nova Koma" enerģija un entuziasms. Šķiet, ka vēl tikko grupa priecēja fanus ar savu jaunāko superhitu "Nepatiesības", bet ir pagājuši jau 3 mēneši un "Nova Koma" ir atpakaļ ar savu nākamo grāvēju "Viena diena dzīvē". Fani šo dziesmu noteikti jau būs dzirdējuši koncertos, it īpaši pēc grupas aizvadītā gada izteikti aktīvās koncertēšanas pa Latviju. Un kā jau tas ierasts, arī jauno dziesmu papildina ļoti atraktīvs mūzikas videoklips. Sīkāk par "Viena diena dzīvē" stāsta grupas vokālists Mārtiņš: "Pirms dažiem mēnešiem man izrakstīja tabletes, kuru sastāvā ir B12 vitamīni un folskābe. Aptiekā tādu nebija, un to vietā piedāvāja atsevišķi B12 un folskābi. Piekritu, nopirku, un tikai pēc tam atklāju, ka folskābi parasti izraksta grūtniecēm. Neko darīt, tāpat es vairākus mēnešus dzēru B12 un folskābi, nesaprazdams kāpēc. Tas nav īpaši interesants stāsts, bet man šķiet, ka katram no mums ir desmitiem līdzīgu stāstu par to, kā mums ir izveidojušies dīvaini paradumi, kurus mēs spītīgi esam iekļāvuši savā ikdienā. Par to arī ir šī dziesma."

Medniex – "Cold White"

Multimākslinieks Valters Mednieks jeb Medniex publicējis spēlei "Moonaria" veidoto skaņu celiņu. Tas noticis par godu tam, ka spēle nominēta "Latvijas spēļu gada balvai 2022", kategorijā "Gada mobilā spēle". Trīs skaņdarbu EP "Moonaria" populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs parādījās 19. martā. "Radio Naba" topā dzirdamā trešā kompozīcija "Cold White", atšķiras no pārējiem diviem skaņdarbiem, tāpēc tā spēlē "Moonaria" ir kā bonusa celiņš, kas atskan vien pašiem aizrautīgākajiem spēlētājiem.

Ģirts Koknēvičs – "Pabaro to"

Pēc ilgāka pārtraukuma "Radio Naba" topā atgriežas dzejnieks un dziesminieks Ģirts Koknēvičs. Zināms arī kā grupas "Dodo" dibinātājs un solists, savu pirmo solodziesmu "Tu staigā pa ūdens virsmu" Ģirts publicēja 2020. gada nogalē. Nupat iznākušais jaunākais singls "Pabaro to" publicēts vietnē "Bandcamp".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Garu pagrabs" – "Galvenais ir pilna bāka"

Ar jaunu singlu "Radio Naba" topu papildina pašmāju smagās mūzikas pārstāvji – grupa "Garu pagrabs". Dziesma "Galvenais ir pilna bāka" tapusi sadarbībā ar Kārli Šteinmani un ierakstīta "KS Records" studijā. Kā vēsta pati grupa: "Dziesma ir par negaidītiem veiksmes stāstiem un cerībām, kuras piepildās tikai apņemšanās dēļ. Tā ir par cilvēka gribasspēka spējām, kuras, bieži vien, palīdz sasniegt šķietami neiespējamo." Jāpiemin, ka pagājušajā gadā grupa izdeva savu debijas albumu "Tā dzīvo cilvēks".

Fred Again, Skrillex, Four Tet – "Baby again.."

Dziesmas "Baby again.." tapšanā savus spēkus apvienojuši trīs elektroniskās mūzikas producenti – Fred Again, Skrillex un Four Tet. Mākslinieku kvēlākie fani pirmastkaņojumu piedzīvoja jau pagājušā gada vasarā, kad "Baby again.." tika spēlēts populārajā Fred Again "Boiler Room" debijā. Tāpat arī trio nupat aizvadīja kopīgu šovu Ņujorkas "Madison Square Garden". Dziesmā "Baby again.." semplēta reperu Lil Baby un DaBaby 2019. gada dziesma "Baby".

"Decisive Pink" – "Destiny"

Dāmu duo "Decisive Pink" radies apvienojoties Maskavas art pop māksliniecei Kate NV un Angel Deradoorian, kas zināma no projekta "Dirty Projectors". Ar 2022. gada nogalē izdoto debijas singlu "Haffmilch Holiday", elektroniskā popa mākslinieces jau guvušas vērā ņemamu klausītāju uzmanību, tāpēc kopā ar jaunāko singlu "Destiny" izziņots arī debijas albums "Ticket To Fame", kas gaidāms 9. jūnijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti