Palīdzi jauniešiem, kurus līdzcilvēki izvēlas neredzēt!

Rīta Panorāma

"Ziemassvētku rapsodija" – orķestris "Rīga" ceļā uz Valku

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

"Dod pieci!" oficiālā himna "Adata un diegs"

VIDEO: «Dod pieci! 2023» himnas «Adata un diegs» pirmizrāde

Par "Dod pieci!" himnu šogad kļūst grupas "Sudden Lights" un Gustavo dziesma "Adata un diegs", kas ir īpaši jaunradīts skaņdarbs 2023. gada labdarības maratonam. 

Kā norādīja grupas "Sudden Lights" basģitārists Kārlis Vārtiņš, dziesma "Adata un diegs" simbolizē vēlmi kaut ko salāpīt. Dziesma ir par piederības meklēšanu un to, cik trausla ir tā robeža, kad mēs jūtamies patiesi pieņemti. 

1. decembrī labdarības maratona "Dod pieci!" tīmekļa vietnē tiks uzsākta ziedojumu vākšana, lai palīdzētu riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem Latvijā.

Ziedojumu varēs apmainīt pret savu mīļāko dziesmu Latvijas Radio 5 ēterā, un tās izskanēs arī vēl pēc maratona noslēguma, kas būs 21. decembrī. 

KONTEKSTS:

Labdarības maratons "Dod pieci!" šogad jau desmito reizi notiks īsi pirms Ziemassvētkiem – no 15. līdz 21. decembrim, teju nedēļas garumā raidot no īpašas stikla studijas pilsētvidē, Doma laukumā. Latvijas Radio 5 dīdžeji 24/7 režīmā dalīsies ar cilvēku pieredzes stāstiem, ekspertu viedokļiem un atskaņos ziedotāju izvēlētas dziesmas, iestājoties par pārmaiņām sabiedrībā.

Šogad pirmo reizi sabiedrisko mediju labdarības maratona "Dod pieci!" vēsturē īpaši izveidotajā stikla studijā uz sešarpus diennaktīm tiks ieslēgts tikai viens dīdžejs – "Dod pieci!" aizsācējs Latvijā Toms Grēviņš.

"Dod pieci!" rīko Latvijas Radio ciešā sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu LSM.lv un ilggadējo ziedojumu partneri – labdarības organizāciju Ziedot.lv. 

Ik gadu labdarības maratons aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašam vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai, atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnu namiem, jauno vecāku mācību programmas izveidei un veselīgas piesaistes veidošanai,  neārstējami slimu cilvēku aprūpei un speciālās pārtikas iegādei, vardarbības mazināšanai ģimenēs, vides uzlabošanai cilvēkiem ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem, kā arī Latvijā nonākušo Ukrainas kara bēgļu bērnu atbalstam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti