Kultūras rondo

Par godu mākslinieka Ilmāra Blumberga 80. jubilejai tapusi izstāde "Kalpotājs"

Kultūras rondo

Emmas Sofias izstāde "Trauma, kā jau trauma" veltīta mentālās veselības izzināšanai

Liepājas Simfoniskā orķestra aktīvā festivālu vasara

Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz festivāliem «Liepājas skaņas Rundāles pilī» un «Rimbenieks»

"Gan Kazdanga, gan Ziemupe, Kalvene, Gramzda, Jūrmalciems, Rucava, visu šo reģionu mēs aptveram ar muzicēšanu," Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" Liepājas Simfoniskā orķestra diriģents Guntis Kuzma iezīmē orķestra gaidāmos plānus. No 4. līdz 20. augustam ar 10 dažādiem koncertiem Dienvidkurzemi apceļos Liepājas Simfoniskā orķestra un Dienvidkurzemes novada pašvaldības kopīgi rīkotais mūzikas festivāls "Rimbenieks", kas šogad notiek jau trešo reizi.

Galvenais satura balsts festivālā būs kamermūzika, ko izpildīs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu veidoti ansambļi, pieaicinot arī citus solistus. "Orķestra mūziķi sāka strādāt pie programmām jau novembrī, veidojot tās, un decembrī mēs likām visu to kopā un skatījāmies, kur un kas varētu notikt," skaidro diriģents Guntis Kuzma. "Prieks, ka ne tikai mūsu orķestra mūziķi savā starpā saspēlējās, bet pieaicina arī savus tuvākos skatuves draugus." Guntis Kuzma uzsver, ka, ceļojot uz festivāla "Rimbenieks" norises vietām, ir iespēja aplūkot arī dažādas Latvijas pilsētas un apskates objektus. Ieeja festivāla "Rimbenieks" koncertos ir bez maksas.

Savukārt 5. augustā Liepājas Simfoniskais orķestris aicina mūzikas mīļotājus uz ikgadējo muzikālo piedzīvojumu "Liepājas skaņas Rundāles pilī". Šogad festivāla programmā iekļauti trīs pasākumi, kuros tematiski tiks savienota kultūras un mākslas vēsture no antīkās pasaules līdz pat mūsdienām. "Jau desmit gadu garumā mēs viesojamies ar šo vienas dienas festivālu Rundālē," teic Guntis Kuzma.

Guntis Kuzma (no kreisās), Zigfrīds Muktupāvels un Klāvs Jankevics
Guntis Kuzma (no kreisās), Zigfrīds Muktupāvels un Klāvs Jankevics

Festivāla ievadā plānota saruna par antīkās kultūras nozīmi un sasaisti ar klasicisma mākslu, kurā piedalīsies Imants Lancmanis un filozofs Uldis Tīrons, to vadīs Orests Silabriedis. Turpinājumā pulksten 19.00 Rundāles pils Baltajā zālē koncertēs Liepājas Simfoniskais orķestris, savukārt pulksten 22.00 festivāls noslēgsies ar maģisku nakts koncertu Johana Sebastiāna Baha un Bendžamina Britena mūzikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti