Zigurdam Poļikovam izstāde «Baltie tilti» galerijā «Pegazs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Galerijā "Pegazs" no 14.marta līdz 29. aprīlim skatāma mākslinieka Zigurda Poļikova izstāde "Baltie tilti" .

"Zigurds Poļikovs izmanto tādu elementu kombināciju, kas šķiet absolūta savā pašpietiekamībā. Tā ļauj runāt par ļoti daudzām lietām un, izskatās, nemaz nebaidās sevi izsmelt. Šo metodi varētu nosaukt par elastīgas krāsas savienojumu ar žestu, kurš krāsu savukārt virza un loka. Vai krāsa nāk no ārpuses, vai no iekšējas sajūtas, un kurš kuru loka, tā īsti nevar zināt," par mākslinieku rakstījusi Baiba Sprance, uzsverot krāsas nozīmi Poļikova mākslā. "Krāsa iemieso arī tādas sižetam pāri stāvošas kategorijas kā miers, laiks un bezlaiks. Katra krāsa viņa darbos nospēlē vai, pareizāk, izdzīvo savu lomu. Tā ir apveltīta ar raksturu, jaudu un, protams, konteksta nozīmi gleznas kopējā stāstā."

"Savas tēmas Zigurds Poļikovs paņem (vai saņem?) no vizuālās pasaules, citiem vārdiem - tas ir kaut kas tāds, ko viņš ir redzējis. Taču caur Zigurdu motīvs brīnumainā kārtā sāk atdzīvoties un pārvēršas darbībā. Viņš kā transformators izprovocē motīva dramaturģiju. Tēma, kas ieraudzīta no ārpuses, sāk dinamiski izvērsties laikā no iekšpuses. Tā komplektējas no dažādiem elementiem un izveido savu darbības lauku. Elementi parādās nez no kurienes, un daži neapzinīgi, bet daži pat diezgan apzinīgi sāk izpaust sevi, reaģēt arī uz pārējiem un veidot attiecības kā jau katrā notikumā, kas notiek. Šis modelis atgādina mazas pasaules rašanos, un - vienā brīdī to piefiksē glezna," - tā mākslas pedagoģe Baiba Sprance.

Jau vēstīts, ka pērn Zigurds Poļikovs atzīmēja 60 gadu jubileju un viņa glezna "Šķūnis" kļuva par konkursa "Gada glezna" 2015.gada laureāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti