Uz Pīgožņa balvu pretendē Vēsma Ušpele, Alise Mediņa un Silva Linarte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Žūrija izvirzījusi trīs pretendentus uz „Jāzepa Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā”- Vēsmu Ušpeli, Alisi Mediņu un Silvu Linarti. Kura no māksliniecēm kļūs par laureāti, to varēs uzzināt Preiļos rudens pusē, Jāzepa Pīgožņa dzimšanas dienā - 15.septembrī.

Sestdien, 19.martā, plkst. 15 Rīgas Svētā Pētera baznīcā tika atklāta otrā izstāde "Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā".

Izstādes atklāšanā sadalītas vēl vairākas balvas.

"Žūrijas balva ir Ansim Butnoram, tad Rīgas domes balva Jānim Streičam, Preiļu dome savu balvu ir piešķīrusi Jelgavas māksliniekam Uldim Zuteram," stāsta žūrijas komisijas priekšsēdētājs, pagājušā gada "Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā" ieguvējs - Latvijas Universitātes profesors, mākslinieks Roberts Muzis.

Tāpat paziņota arī skatītāju simpātijas balvas laureāte par iepriekšējo, 2015. gada izstādi. Šo balvu saņēma Kristīne Kvitka.

Kā pozitīvu momentu Muzis izceļ to, ka balvas ieguvuši nevis klasiķi, bet gan jaunie mākslinieki, kuri sasnieguši briedumu, taču kuriem nākotne vēl ir priekšā.

Jau vēstīts, ka "Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā" tika iedibināta, lai veicinātu mākslinieku interesi glezniecībā atveidot Latvijas dabu un izceltu Latvijas ainavu glezniecības nozīmi mūsdienu mākslā. Šogad balvai tika iesniegti vairāk nekā 130 mākslas darbi, kurus gleznojuši 73 autori. No tiem žūrijas komisija atlasīja 62 autoru 82 darbus, kas būs apskatāmi izstādē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti