Tētis kā dievs. Atklās Ances Vilnītes izstādi «Dievs Tēvs Debesīs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 10. decembra līdz 8. janvārim mākslas telpā "Brīvība" būs skatāma mākslinieces Ances Vilnītes izstāde "Dievs Tēvs Debesīs", informēja rīkotāji.

Ance Vilnīte par izstādi pastāstīja: "Mans tētis teica, ka viņa tēvs viņam ir kā Dievs. Viņš tā teica, jo opītis patiešām bija neticami gaišs cilvēks, bet es domāju, ka daudziem tēvi ir līdzīgi ierastajam Dieva priekšstatam, jo tie nav īsti fiziski klātesoši. Un tomēr dziļi sirdī ļoti gribas ticēt, ka kaut kur ir tāds Dievs Tēvs debesīs, kas tevi ļoti mīl. Reiz mans tētis laboja terasi un piedzēries no visas sirds raudāja, ka gribētu visu pasauli salāpīt, bet nevar visiem palīdzēt. Pēc tam noraudājies darba drēbēs aizmiga pie māsas gultas. Es domāju, ka Dievs nav kaut kur, bet tepat cilvēkos, un cilvēcība ir mūsu debesis. Un manā tētī bija ļoti daudz Dieva. It kā visu mūžu var pēc kaut kā ilgoties, bet varbūt viss, kam jābūt, jau ir. Vajag vienkārši redzēt."

Ance Vilnīte ir viena no spilgtākajām jaunās paaudzes māksliniecēm, kas šobrīd studē Vizuālās komunikācijas nodaļā Latvijas Mākslas akadēmijā. Viņi sevi pieteikusi gan ar dažādiem tēlniecības darbiem, gan fotogrāfijām, gan performancēm, piemēram, Rīgas Fotomēnesī, izstādē "Academia" un citur.

Šī būs pēdējā izstāde Katrīnas Neiburgas kūrētajā mākslas notikumu telpā "Brīvība".

Apmeklētājiem jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas sertifikāts kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti