Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Ansamblis "Amber Strings" ASV izcīna trīs pasaules čempionu titulus

Mākslas liedags Dzintaru pludmalē

Tēlnieki Dzintaru pludmali pārvērtuši par «Mākslas liedagu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Jau septīto reizi Dzintaru pludmales atpūtnieki var ne tikai baudīt vasaras priekus, bet arī aplūkot brīvdabas tēlniecības izstādi "Mākslas liedags". Tajā izstādīti sešu tēlnieku darbi. Šogad izstādes tēma ir "Komēta nāk".

"Tā tēma sevī nes arī lielu amplitūdu, sākot ar to, ka tā ir dabas parādība, kosmoss, universs, tas ir kaut kas arī skaists, reizē arī noslēpumains un biedējošs. Varbūt arī kopš bērnības daudzi atceras Tūves Jansones grāmatu par trollīšiem Muminiem "Komēta nāk" – šis aspekts. Varbūt kaut kas ir bērnišķīgs un reizē dramatisks, var būt arī apokaliptisks," izstādes tēmu apcer māksliniece, izstādes kuratore Lilija Dinere.

Tieši Tūves Jansones daiļrade iedvesmojusi arī izstādes jaunākās dalībnieces Grietas Siliņas darbus. "Vienmēr man ir tā jūras tēma ļoti tuva bijusi, tāpēc ka es pati esmu jūrmalniece, un tad es izdomāju, ka pie tā arī jāpieturas, tieši pie tās ainas, kad viņi staigā pa izžuvušu jūru un viņi meklē ķekatas no visādiem nogrimušiem kuģiem, un tad viņi šajā darbā tā kā gaida to komētu," skaidro māksliniece.

Tāpat izstādē aplūkojami Lilijas Dineres, Andra Losa, Oto Holgera Ozoliņa, Matiasa Jansona un Roberta Dinera darbi. Mākslinieks atzīst, ka radīt darbus izstādei pludmalē ir liela atbildība, jo apmeklētāju pulks ir plašs.

"Tas varbūt skaļi būtu teikts, bet tā varētu būt Latvijā apmeklētākā izstāde, jo cilvēki [redz]  gribot negribot, ciemiņi, ārzemnieki, vietējie brauc un noiet garām, pat nezinot, nepievēršot uzmanību, ka tā ir izstāde, bet citi aplūko," teic Roberts Diners.

Arī darba dienas vidū sastaptie Dzintaru pludmales viesi izstādei pievērš uzmanību un šo ideju atzīst par ļoti interesantu.

Izstādes veidotāji teic, ka apmeklētāji ļoti uzmanīgi attiecas pret brīvdabā izvietotajiem darbiem un aizvadīto gadu laikā tikai vienreiz kāds no objektiem sabojāts. Tā kā izstāde aplūkojama visu diennakti, mākslas mīļotāji īpaši aicināti uz Dzintaru pludmali doties vakarpusē, kad mākslas darbi gaismu spēlēs sasaucas ar saulrietu. "Mākslas liedags" Dzintaru viesus gaidīs vēl līdz 11. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti